23-01-2023

Denne artikel er en del af DB årsberetning 2022.

Du får DBs årsberetning 2022 i små fokusrettede bidder, idet vi gennem december og januar løbende lægger artikler, der har fokus på det, vi har arbejdet med i 2022, på www.bdb.dk. Vi håber på den måde, at du opdager emner, som allerede har eller kunne få din interesse.

Endnu en gang spændte corona pandemien ben for afholdelse af BYGGERI-messen.

Danske Byggecentre havde virkelig set frem til igen at samle byggeriets fagfolk i Fredericia. Men kunne i december 2021 ikke afvente yderligere udvikling omkring pandemien og måtte derfor af hensyn til både udstillere, medlemmer og de besøgende udskyde BYGGERI’22 til BYGGERI´23.

Smittetallene var på det tidspunkt tårnhøje, og der var for ingen sikre fremskrivninger af smitte-spredningen, der tilsagde en afmatning. Danske Byggecentre kunne derfor ikke forpligte sig selv, udstillere og medlemmer til at afholde BYGGERI’22 i marts som planlagt, men var glade for allerede at have en ny dato på plads: 21. – 24. marts 2023 i MESSE C, Fredericia.

BYGGERI’22 fulgte dermed en række andre messer i Europa, der grundet stigende smittetal og nye restriktioner også udskød deres afholdelse.

Udstillerne klædes på til BYGGERI´23

Der blev den 8. november 2022 afholdt Udstillermøde i MESSE C med det største antal deltagere nogensinde - og en god stemning.

Indlæggene var denne gang målrettet udstillernes indsats i forhold til messen, hvor pressechef Claus Bendsen, The Central, fortalte om pressearbejdet, og hvordan udstillerne kan drage nytte af og supplere dette.

Direktør Lars Jepsen, AdResult, beskrev den omfattende SoMe indsats, der udrulles i forbindelse med BYGGERI´23, og gav gode eksempler på, hvordan udstillerne kunne bidrage til denne.

 

 

BYGGERI´23 bliver den store begivenhed byggeriet har set frem til i rigtig lang tid.

Hos Danske Byggecentre glæder vi os helt vildt til – i samarbejde med medlemmerne - at byde velkommen til Danmarks største byggerimesse - BYGGERI´23, 21. – 24. marts – og det gør leverandører og byggeriets fagfolk også. Det bliver intet mindre end en fest, når byggebranchen endelig mødes igen!

Temaer for messen vil være bæredygtigt og effektivt byggeri.

BYGGERI-messen har de seneste 15 år fokuseret på især bæredygtighed og klimavenlige tiltag, men siden messen senest blev afholdt, er disse temaer kravlet længere op på dagsordenen i byggebranchen, ligesom specielt det seneste år med varierende priser og energikrise har skabt nye udfordringer, som kræver nye løsninger i byggeriet.

BYGGERI’23 kommer således til at fokusere på det effektive byggeri. Cirka 275 leverandører vil i MESSE C præsentere nye effektive energi- og ressourcebesparende materialer, løsninger, metoder samt rådgivning til et mere effektivt byggeri.

”Vi har det sidste år sagt farvel til business-as-usual og goddag til turbulens med varierende materiale- og energipriser og øget fokus på bæredygtighed. Det påvirker også byggebranchen og har skabt en række udfordringer – eller muligheder – som branchen nu skal gribe og håndtere,” siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Ifølge Palle Thomsen er det derfor vigtigt, at branchen igen har mulighed for at samles i Fredericia og få indblik i de nyeste tendenser, udveksle viden og erfaringer samt få inspiration lige fra idéfase til opførelse og vedligeholdelse.

”Byggeriet kommer ikke udenom at skulle arbejde og bygge mere effektivt med nye materialer, teknologier og løsninger, der både skaber et grønnere, men også et mere økonomisk bæredygtigt byggeri. Her er BYGGERI’23 stedet, hvor håndværkere og andre fagfolk kan få indblik i de nyeste løsninger og metoder og få branchen igennem det, der tegner til at blive en udfordrende tid.”

Danske Byggecentre har således også en række spændende tiltag på vej, herunder standen ”Vælg bæredygtigt”, en elevdag på åbningsdagen, og korte seminarer omkring BR23 i løbet af messedagene. Konstruktørforeningen har allerede meldt sig som interesseret i at være med til at arrangere elevdagen for deres studerende. 

Prisen EFFEKTIVT BYGGERI 2023 uddeles på BYGGERI´23

Når den danske byggebranche samles til BYGGERI’23 i marts, bliver det med uddelingen af en helt ny pris. Vi har valgt at kalde prisen EFFEKTIVT BYGGERI 2023.

Formålet med prisen er at sætte fokus på og hædre de virksomheder, der går forrest med nye løsninger, materialer og metoder, som bidrager til et effektivt byggeri.

Der er behov for at sætte fokus på det effektive byggeri i en situation, hvor Danmark og byggeriet står i en turbulent periode med globale uroligheder, stigende priser og energikrise.

Aldrig har materialer, løsninger, metoder og rådgivning om effektivt byggeri været mere nødvendigt og relevant end nu. Bygherrer, projekterende og landets byggefagfolk efterspørger i stor stil energibesparende, effektive produkter og løsninger.

 Byggeriets fagfolk udpeger vinderen af prisen!

Når de nominerede er udvalgt af en faglig komité, nedsat af Danske Byggecentre, udrulles en SoMe kampagne, hvor byggeriets fagfolk kan stemme på deres favorit.
Den endelige vinder får overrakt EFFEKTIVT BYGGERI 2023-prisen på BYGGERI’23!

Skulle du have spørgsmål, kommentarer eller andet på hjertet i forbindelse med denne artikel, så er du velkommen til at skrive til os på bdb@bdb.dk.