En ny generation af byggefagfolk gør efter en corona-pause klar til at komme på Danmarks største byggerimesse den 21.-24. marts i MESSE C, Fredericia. Messen arrangerer elevtræf, og en erhvervsskole vil på messen præsentere en løsning på bedre og mere effektivt byggeri, som også byggeriets fagfolk kan hente inspiration fra.

Det er ikke kun det ekstra store nyhedskatalog blandt de cirka 300 udstillere ved BYGGERI’23, der efter en corona-pause adskiller sig fra tidligere års byggerimesser. For en helt ny generation af byggefagfolk vil besøget være deres første på Danmarks største byggerimesse, og det kommer messedagene i MESSE C til at afspejle.

”Vi oplever stor interesse og tilslutning fra den unge generation og deres arbejdspladser, erhvervsskoler og uddannelsesinstitutioner. Derfor er der en række arrangementer og tiltag, der byder de kommende byggefagfolk velkommen på BYGGERI-messen med masser inspiration, faglig viden og gode oplevelser,” siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre, som arrangerer messen

Messen arrangerer i samarbejde med Konstruktørforeningen et elevtræf på åbningsdagen for bygningskonstruktør-studerende, hvor de studerende bl.a. får et indblik i Realdanias udviklingsbyggerier i Kanalbyen i Fredericia.

”BYGGERI-messen er ikke blot en god anledning til at opleve de nyeste produkter og løsninger i byggeriet, men også en mulighed for at lære af og netværke med professionelle fagfolk i branchen. På vores elevtræf vil de unge få mulighed for at indsigt i Realdanias aktuelle udviklingsprojekter, der kan være med til at skabe et mere effektivt og bæredygtigt byggeri. Vi håber at kunne inspirere den næste generation til at udforske nye idéer og give god messeoplevelse, så vi kan mødes igen næste gang,” siger Palle Thomsen.

Erhvervsskole giver bud på mere effektivt byggeri

Blandt messeudstillerne finder man bl.a. Herningsholm Erhvervsskole, som i år deltager for første gang på messen. Uddannelsesinstitutionen kommer til at køre alle elever fra hoved- og grundforløb af tømrer-, murer- og VVS-uddannelsen ind med busser.

”Eleverne glæder sig til at opleve messen og de mange nye produkter og løsninger. Udover at være hyggeligt, så er messen et godt forum for vores unge mennesker at besøge, hvor de kan møde og tale med producenterne, udveksle erfaring og få inspiration til det daglige arbejde,” siger Kasper Vedel Eriksen, underviser hos Herningsholm Erhvervsskole.

Herningsholm Erhvervsskoles deltagelse på messen handler ikke kun om at lade eleverne suge til sig af viden fra de mange udstillere og arrangementer. Skolens messestand bliver omdannet til en aktiv byggeplads, hvor elever fra forskellige fagområder vil samarbejde om at opføre et vådrum, som typisk er det rum, hvor der begås flest byggefejl.

Formålet er at vise byggeriets fagfolk, at antallet af byggefejl kan reduceres, hvis faggrupperne kommunikerer bedre sammen i deres daglige arbejde.

”Byggeskader koster byggeriet milliarder af kroner, og det er ofte manglende kommunikationen mellem de forskellige faggrupper, som fører til fejl. På messen vil vores elever gerne demonstrere over for byggeriets aktører, at man kan opnå et bedre og mere effektivt byggeri ved at arbejde tættere sammen på tværs og etablere en bedre dialog under entreprisen. Sådan kan der løses problemer, før de opstår, og leveres et bedre slutprodukt,” siger Kasper Vedel Eriksen.

--

Om BYGGERI’23

BYGGERI-messen har gennem årene positioneret sig som Danmarks største byggerimesse for byggevarer og afholdes hvert andet år i MESSE C i Fredericia. I år er det 19. gang, messen finder sted. Det sker fra 21. til 24. marts 2023. Bag BYGGERI-messen står Danske Byggecentre, der er brancheorganisation for landets førende byggecentre, trælaster og byggemarkeder.

BYGGERI-messen arrangeres i samarbejde med ca. 300 leverandører, som – fordelt på ca. 28.000 kvm. – udstiller produkter og løsninger. Messen besøges af byggeriets fagfolk.

--

For yderligere oplysninger:

Pressechef Claus Bendsen, claus@thecentral.dk, 20263296