18-11-2022

Materialekendskab og dokumentation er en vigtig del af morgendagens byggebranche. Derfor var vi i Danske Byggecentre inviteret til Bygningskonstruktøruddannelsens Videndelingsseminar for, at vise vores løsninger på problemet.

Seminaret har alle år sat fokus på den seneste udvikling og nyeste viden indenfor byggebranchen. Vi var i den forbindelse inviteret til, at fremvise Bygdok.dk og vælgbæredygtigt.dk.

Bygdok.dk er Danmarks største database for byggematerialer og indeholder alt fra EPD’er til lovpligtige sikkerhedsdatablade.

Vælgbæredygtigt.dk handler om god byggeskik og om at tænke bæredygtigt. Det handler om, at vi skal tænke os om. Vi skal overveje både byggesituationen og brugssituationen over hele bygningens levetid. Dette belyses ud fra fem principper og fem materialegrupper.

Begge løsninger blev taget godt imod, og vi har fået meget positiv feedback.

Det er tydeligt, at vi med Vælg Bæredygtigt og Bygdok har udviklet værktøjer, branchen har efterspurgt. Flere af underviserne fra konstruktøruddannelserne var særligt imponeret over mængden af data tilgængelig på Bygdok samt den simple brugerflade. Vi er faktisk inviteret til, at holde adskillelige gæsteforelæsninger rundt om på uddannelserne” udtaler Sektorchef Ingelise Alsø.

Er du interesseret i mere kan du møde os på BYGGERI’23, hvor begge løsninger er repræsenteret, eller booke os til et arrangement eller forelæsning. For mere information kontakt Chefkonsulent Asser Tønnesen på
ath@bdb.dl eller Sektorchef Ingelise Alsø på ia@bdb.dk