NÆRUM 12. august 2022 - PRESSEMEDDELELSE

 

Det skal være nemmere at drive virksomhed

Sidste valgkamp var Arnes. I Danske Byggecentre håber vi, at den kommende valgkamp vil handle om hvordan vi letter administrative byrder.

Det skal være nemmere at drive sin virksomhed i Danmark. I dag slås mange virksomheder med bureaukrati og administrative byrder, der gør det svært at drive og vækste sin virksomhed. Særligt de små og mellemstore udførende virksomheder peger på bureaukrati som et problem.

De små og mellemstore virksomheder udgør rygraden af dansk erhvervsliv. Derfor er det vigtigt, at vi fjerner unødige forhindringer og bureaukrati der gør det svært at drive virksomhed i Danmark” siger adm. Direktør Palle Thomsen.

Et eksempel er tiden det tager at behandle byggesager ude i kommunerne. Behandlingstiden varierer meget i de forskellige kommuner, men generelt set er den gennemsnitlige behandlingstiden steget fra 52 dage i 2020 til 63 dage i 2021.

De lange og varierende behandlingstider på byggesager er et godt eksempel på en administrativ byrde, der pålægger virksomheder ekstra udgifter og bøvl. Det rammer både familien der venter på, at bygge nyt eller renovere sin bolig og håndværkerne der må vente på tilladelsen” siger Palle Thomsen.

I Danske Byggecentre mener vi, at vi skal lade virksomhederne gøre det de er bedst til, nemlig at drive deres forretning.

”Håndværkerne har ikke taget deres gode faglige uddannelse for at vente i kø på kommunen. Jeg håber, at vi i den kommende valgkamp vil høre politikere der vil fjerne administrative byrder, så virksomhederne kan gøre det de er bedst til” udtaler Palle Thomsen.

Yderligere information:

Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk