Selvom de samlede danske investeringer er steget med næsten 10 % i forhold til første kvartal 2011, er boliginvesteringerne i samme periode faldet med næsten 11 %. At vi ikke er mere opmærksomme på at vedligeholde vores bygninger er ikke kun et problem for byggeriet, som dermed har mindre at rive i. På sigt bliver det et uoverskueligt problem for landet, hvis vi ikke vedligeholder værdien af vores boligmasse, som i 2014 havde en værdi på 4.600 mia. kr.

Danmark bliver således lynhurtigt meget fattigere, hvis vi ikke formår at vedligeholde den enorme formue, vi har stående i mursten og beton.

– Det er problematisk, at boliginvesteringerne ikke følger med den generelle udvikling i investeringsniveauet – som i forvejen ikke er imponerende. Det er ikke kun et problem for byggebranchen – som alt andet lige får mindre at lave. Det er også et problem for samfundsøkonomien, fordi vi har så store værdier bundet op i bygninger, som løbende skal renoveres, hvis denne værdi skal opretholdes, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre.

BYGGERI’16 er et vindue til fremtidens byggeløsninger
Når snakken falder på værdien – og nødvendigheden af boliginvesteringer – er det nærliggende at kigge til BYGGERI’16, der åbner dørene tirsdag d. 1. marts. Her samles mere end 300 udstillere med de produkter, materialer og løsninger, der kommer til at tegne fremtidens byggeri- og renoveringsopgaver.

– Vi vil opfordre beslutningstagerne – i ejendomsselskaberne og de politiske – til at slå et smut forbi BYGGERI-messen. For det er en unik mulighed for at se, hvad dansk byggeri kan præstere – og særligt se, hvad potentialet er for renovering, siger Palle Thomsen.

 Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk