Pressemeddelelse

Regeringen forlængede den 12. januar restriktionerne, som rammer dele af erhvervslivet og byggecentrene urimeligt hårdt. I Danske Byggecentre undrer vi os meget over, at store varehuse stadig må sælge værktøj, byggematerialer og andre udvalgsvarer, som bl.a. byggecentrene er udelukket fra.

“Vi bakker op om restriktionerne. Men vi synes, at man forvrider den normale markedsdynamik og giver de store varehuse en urimelig konkurrencefordel. Også fordi ingen ved, hvor lang tid det her kommer til at vare,” udtaler direktør i Danske Byggecentre Palle Thomsen.

Han opfordrer regeringen til at stoppe salget af nonfood i de store varehuse, hvis virksomhederne ikke selv gør det.

“Der mangler logik og rationale bag en beslutning om, at man kan stimle folk sammen i få butikker, hvor de kan købe alle former for produkter, blot fordi der tilfældigvis kan købes et rugbrød i den ene ende,” siger Palle Thomsen.

Hvad der er endnu vigtigere, håber Palle Thomsen samtidig, at regeringen vil genåbne samfundet intelligent – baseret på fakta. Eksempelvis ved at analysere, hvor det reelt er smittespredningen sker.

“Vores butikker er store, og de har forberedt sig på, at folk kan færdes her trygt uden at blive smittet. Der er gode hygiejneforhold og masser af muligheder for god plads til kunderne. Derfor håber jeg selvfølgelig, at byggecentrene bliver åbnet igen, så tidligt som muligt,” siger Palle Thomsen.

Vi støtter restriktionerne og forstår behovet for at agere fremfor at reagere. Dog har vi meget svært ved forstå, hvordan smitten spredes hurtigere blandt private kunder i et stort byggecenter fremfor et stort varehus. Derfor henstiller vi til, at man fra regeringens side vil ændre de konkurrenceforvridende restriktioner og give alle virksomheder lige vilkår.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk