I løbet af 2018 stod bæredygtigt byggeri på brancheforeningens dagsorden på flere områder – og det fortsætter ind i 2019, hvor vi på Årsmødet viser den bæredygtige vej.

Hjælp kunderne med at bygge bæredygtigt
2018 bød på et samarbejde med Dansk Byggeri og Smith Innovation, hvor målet er at opkvalificere medlemmernes viden om bæredygtigt byggeri. Der laves informationsmateriale og kursustilbud, som skal give de små og mellemstore håndværkervirksomheder en bedre og mere kvalificeret rådgivning i at bygge bæredygtigt.

Materialet udgives i 2019 til de kunderådgivere, som dagligt vejleder, både professionelle og private, om valg af byggematerialer og byggeløsninger.

GI (Grundejernes Investeringsfond) har støttet dette projekt, og du kan læse mere om det i Danske Byggecentres Årsberetning 2018 her.

Hent bæredygtigt dokumentation i Det Grønne Katalog
Det var også i 2018, at ByggeBasen blev bæredygtig via Det Grønne Katalog, som er et dokumentationsarkiv, hvor vores medlemmer skal kunne søge og finde al bæredygtig dokumentation i forbindelse med et byggeri.

Baggrunden for Det Grønne Katalog er kravet om, at bæredygtigt byggeri i Danmark skal dokumenteres for en lang række tekniske og miljømæssige forhold.

Du kan få flere oplysninger om dette projekt i DBs årsberetning 2018. Klik her og kom direkte til artiklen.

Vælg bæredygtigt på årets konference
I 2019 lægger vi ud med et brag med konferencen ”Det bæredygtige valg” torsdag d. 31. januar 2019 i Aarhus.

Vi byder først på en sightseeing tour rundt til nogle af de mest spændende og bæredygtige byggerier i Aarhus, arrangeret i samarbejde med stadsarkitekten Stephen Willacy.

På konferencen vil der desuden være debat med nogle af branchens bedste aktører, når det kommer til bæredygtigt byggeri:

  • Director of Sustainability and Architecture Lone Feifer, VELUX Group
  • Forretningsudvikler Anders Sørensen, Enemærke & Petersen
  • Head of Consulting Lasse Lind, GXN
  • Project Director Per Stabell Monby, COWI
  • Ejendomsdirektør Marius Møller, PensionDanmark

Du kan se det fulde program her.

Og ved du, at dette vil du ikke gå glip af, så tilmelder du dig her – nu!

Meget mere bæredygtighed i Danske Byggecentres Årsberetning 2018
Er du blevet hooked på at læse mere om bæredygtighed, så findes der flere artikler i Danske Byggecentres Årsberetning 2018:
PEFC er bæredygtigt træ
Partnerskabet om kemi og miljø