Pressemeddelelse 

Brancheforeningen Danske Byggecentre har længe advokeret for, at staten skal bidrage mere aktivt til regional udvikling, og foreningen hilser derfor regeringens udflytning af statslige arbejdspladser meget velkommen.

Det er helt klart en rigtig god nyhed for vores medlemmer. Mere end 80 procent af vores 400 medlemsforretninger ligger uden for de større byer, og de er helt afhængige af, at der er aktivitet og arbejdspladser i lokalsamfundet, hvis de skal overleve og udvikle sig. Samtidig er det kun logisk, at styrelserne flytter derud, hvor virksomhederne ligger, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Ikke den enkelte arbejdsplads, der er afgørende
Diskussionen om udflytning af statslige arbejdspladser har handlet meget om værdien af den enkelte arbejdsplads. Hos Brancheforeningen Danske Byggecentre hæfter man sig dog primært ved den effekt udflytningen vil have på efterspørgslen af højtuddannede i de mindre byer.

Styrelserne vil skabe en grundlæggende efterspørgsel på højtuddannede. Det betyder, at private virksomheder der vælger at lægge sig i disse områder, har nemmere ved at tiltrække højtuddannede, fordi der er tryghed for, at der er andre lignende arbejdspladser i området. Dermed har kærester og ægtefæller også mulighed for at få et job, der matcher deres kvalifikationer.

– Det er klart, at det ikke er de 4.000 arbejdspladser i sig selv, der gør forskellen. Men statslige arbejdspladser skaber fundament for at private virksomheder – og dermed arbejdspladser – flytter væk fra de største byer. Den slags skaber vækst og aktivitet. Og det er det detailhandlen og byggeriet lever af, siger Palle Thomsen.

Yderligere information
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk