Den fornemme karakter kommer fra det britiske Central Point of Expertise on Timber (CPET), som rådgiver den offentlige sektor og dens leverandør, når det kommer til at overholde regler for bæredygtigt træ. PEFC har fået den høje karakter, fordi de opfylder både de lovpligtige og bæredygtige krav. At PEFC scorer over 90 % på de bæredygtige krav er noget PEFC Danmark er stolte af. Det er en anerkendelse af PEFCs arbejde både i Storbritannien, men også internationalt, og det viser at PEFC gør en forskel for bæredygtig skovbrug, men også for de mennesker og samfund som er afhængig af skovbrug.

Den flotte karakter er en milepæl for PEFC systemet i Storbritannien. Det giver PEFC et skulderklap og smitter også af på PEFC certificerede virksomheder internationalt, som kan give en garanti for bæredygtighed i den højeste klasse. PEFC Danmark vil også i fremtiden arbejde på at leverer den højeste standard til certificering af bæredygtigt skovbrug.

– “Din garanti for bæredygtig skovdrift” siger vi i PEFC Danmark, men PEFC Danmarks garanti sikrer ikke bare de lovmæssige krav til bæredygtige skovdrift, men også de mennesker, som er afhængig af skovdriften og det er vi stolte af, siger Morten Thorøe, sekretariatsleder PEFC Danmark.

Kilde: PEFC Danmark