Pressemeddelelse

Frem til den 4. november kan yderområdernes kystbyer søge Realdania om støtte til projekter, der hæver kvaliteten og sætter gang i turismen. Nu inviteres alle interesserede til orienteringsmøde i Bygningskulturens Hus i København. Det sker tirsdag den 1. september 2015, klokken 13.00-16.00.

Mange danske kystbyer er nedslidte. Der mangler forbindelse mellem by og hav, og i gode år har man måske glemt at sikre et miljø, der giver turisterne en god oplevelse.

Det er baggrunden for, at Realdania og kampagnen Stedet Tæller før sommerferien offentliggjorde en ny ansøgningsmulighed for kystbyer i yderområderne. Frem til den 4. november 2015 er det muligt at søge om støtte til projekter, som forbedrer kvaliteten i kystbyernes fysiske miljø i samspil med lokale strategier. Formålet er at styrke turismen og samtidig gøre kystbyerne bedre at bo i.

Nu inviteres alle interesserede ansøgere til orienteringsmøde tirsdag den 1. september i Bygningskulturens Hus.

På orienteringsmødet vil man kunne høre mere om ansøgningsmulighed og kampagnen, samt hente inspiration fra andre projekter i yderområderne og få viden om strategisk udvikling af steder og kompetencer.

Erfaringer føres videre
Realdania og kampagnen Stedet Tæller har tidligere støttet udvikling og realisering af 9 projekter i kystbyer. Det er resultaterne herfra, som nu tages skridtet videre til gavn for endnu flere kystbyer i Danmarks yderområder. Målet er støtte til 5-6 projekter, og i alt er der afsat 12,5 mio. kr. til at føre kystbyprojekter i de danske yderområder ud i livet.

Deadline for ansøgning er den 4. november 2015 kl. 16.

Læs mere her.

Orienteringsmødet finder sted tirsdag den 1. september fra kl. 13-16.00 i Bygningskulturens Hus, Borgergade 111, 1300 København K. Tilmelding med navn og organisation til info@stedet-taeller.dk senest den 25. august.