Som et led i Strategi for digitalt byggeri afholder Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i samarbejde med DTU en konkurrence, hvor studerende skal udvikle digitale løsninger, som kan skabe et mere bæredygtigt og effektivt byggeri.

Transport-, bygnings- og boligministeren offentliggjorde den 30. januar 2019  Strategi for digitalt byggeri  med 18 initiativer, der alle skal medvirke til at styrke digitaliseringen i byggeriet. Ét af strategiens initiativer går på at tiltrække digitale talenter til byggebranchen gennem  challenges. En  challenge  er en idé-konkurrence, hvor f.eks. studerende eller virksomheder bliver givet en udfordring, de skal løse over en kort periode. Formålet med konkurrencen er at udvikle og belønne de bedste ideer samt at skabe muligheder for et udviklingssamarbejde mellem deltagere og virksomheder.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er med, når DTU afholder Open Innovation X den 22.-24. marts 2019. Her bliver de studerende udfordret til at udvikle en ny digital løsning eller vise, hvordan eksisterende teknologier kan udnyttes til at skabe en mere bæredygtig og effektiv byggesektor med særligt fokus på optimering af ressourceforbrug, byggeprocesser og udnyttelse af data fra byggeri. Flere virksomheder med kompetencer inden for digitalt byggeri vil deltage som mentorer for de studerende.

Vinderne kåres den 4. april med præmier for i alt 50.000 kr. Finalen er et åbent arrangement, som du kan tilmelde dig via Open innovation Xs hjemmeside.

Tilmeld dig arrangementet her.

Læs mere om Open Innovation X her.

Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen