Pressemeddelelse

Mange flere byer får nu kendskab til Sønderborgs frontløberindsats på klimaområdet. Borgmester Erik Lauritzen har nemlig takket ja-tak til en invitation fra Realdania om at træde ind i det internationale Compact of Mayors klimasamarbejde.

Compact of Mayors omfatter 171 byer med mere end en kvart milliard indbyggere. Pt. er det i Danmark kun Sønderborg og København som har tilsluttet sig det internationale klimasamarbejde, men Realdania håber at få alle danske kommuner med. Compact of Mayors har fokus på byernes rolle og ansvar i forhold til at reducere CO2-udledningen og foretage den nødvendige tilpasning til et ændret klima. Ved at tilslutte sig Compact of Mayors bakker byerne samtidig op om COP21-forhandlingerne i Paris, hvor byernes indsats vil spille en vigtig rolle i kampen for at reducere CO2 udledningerne globalt.

Compact of Mayors er verdens største klimasamarbejde mellem borgmestre og er en fantastisk mulighed for at markere og synliggøre Sønderborgs klimaindsats, ikke bare i Danmark, men over hele verden. Vores klimaambitioner kan ikke stå alene – vi skal have så mange som overhovedet muligt med. Derfor ser jeg frem til at bidrage med vores knowhow i Compact of Mayors, udtaler Erik Lauritzen.

Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania siger om Sønderborgs tilslutning til Compact of Mayors:

Det er en visionær beslutning, at Sønderborg nu vælger at blive blandt de første 200 globale byer, der tilslutter sig Compact of Mayors. Ved sin tilslutning viser Sønderborg det gode klimaeksempel frem for andre byer i hele verden og hjælper dermed nationalstaterne til at formulere endnu mere ambitiøse mål op mod COP21 i Paris. Det er en meget vigtig dagsorden, og jeg synes, Sønderborg kan være stolt over at være blandt first mover-byerne.

Sønderborg-områdets CO2-udledning er allerede reduceret med 30 procent, siden ProjectZero-projektet blev startet op for otte år siden, og dermed er Sønderborg faktisk foran sin tidsplan, som skal ende med et stort nul for klimapåvirkningen i 2029.

Vi er i Sønderborg nået meget langt i vores arbejde. Vores indsats tiltrækker stor interesse og mange besøgende erhvervsgæster og har åbnet nye døre internationalt for vore virksomheder. Compact of Mayors-platformen styrker virksomhedernes muligheder for at sælge løsninger til byernes klimaomstillinger – overalt i verden, udtaler borgmester i Sønderborg, Erik Lauritzen.

Også ProjectZeros Peter Rathje glæder sig over at Sønderborg nu har tilsluttet sig Compact of Mayors.

Byernes klimaindsats får med Compact of Mayors-samarbejdet nye rammer og samarbejdsmuligheder. Det vil betyde, at fremdriften i Sønderborg, Lagos og Adelaide bliver målt på samme måde, og det hilser jeg velkommen. Det vil i starten give os lidt ekstra arbejde, men på sigt sikre, at vi i Sønderborg arbejder efter de nyeste, internationale normer for klimaindsatser, fortæller ProjectZeros direktør Peter Rathje.

Kilde: Realdania.dk