Brancheforeningen Danske Byggecentre havde i år debut som deltager på Folkemødet. I løbet af de tre dage afholdte vi debatter og netværksmøder, hvor vores mærkesager blev sat på dagsordenen og diskuteret. Specielt debatten om udkantsproblematikken blev vel modtaget, og særligt realkreditrådets Ane Arnth Jensen fik sin sag for med mange spørgsmål vedrørende lånemulighederne i udkantsområderne.

Vi havde i år fokus på, hvordan vi bliver bedre til at tiltrække elever til erhvervsuddannelserne, og hvordan vi løser udkantsproblematikken. Mere end 150 gæster deltog i disse debatter, ligesom mere end 130 så med fra computeren via live-streaming. Om fredagen satte vi også fokus på, hvordan byggeriet kan bidrage til at øge energieffektiviteten. Det gjorde vi med et netværksmøde, hvor vi havde inviteret byggeriet, politikerne, producenterne, bankerne og myndighederne. Ud over den gode dialog, kastede mødet også konkrete aftaler om fremtidige projekter af sig.

– Umiddelbart synes jeg, at vores deltagelse på Folkemødet har været en succes. Deltagelsen på vores debatter var langt højere end vi havde turdet håbe på, og vi havde en rigtig god dialog med både producenterne og bankerne omkring energirenovering, om de udfordringer vores branche oplever i forhold til at få yderligere skub i danskernes energirenovering, siger adm. direktør Palle Thomsen.

Lang optakt
Selvom Folkemødet kun foregår over tre dage på Bornholm, har deltagelsen givet anledning til at sætte fokus på eksempelvis udkantsproblematikken og Boligjobordningen i de foregående måneder. Eksempelvis har vi skrevet fælles indlæg med blandt andet Kristian Jensen og Søren Gade fra Venstre samt Mike Legarth fra de Konservative, hvor vi har slået til lyd for, at der er brug for politisk fokus på udkantsproblematikken.

– Som optakt til Folkemødet har vi sammen med en række politikere sat fokus på udkantsproblematikken i lokale, regionale og sammen med Kristian Jensen fra Venstre, i nationale medier. På den måde har vores deltagelse været en god anledning til at få politikerne og medierne i tale, siger Palle Thomsen.

Se videoerne fra vores debatter
Du kan se videoer fra vores debatter her.

[huge_it_gallery id=”2″]

12. juni 09:00 – 09:50 Kan Danmark blive mere end Aarhus og København?

Vi ønsker at sætte fokus på mulighederne i udkantsdanmark.  Troels Mylenberg stiller spørgsmålene, og vi diskuterer med et bredt panel af deltagere. Læs mere på: https://kalender.brk.dk/event/user-view/16726?redir=%23eidx_0

Tryk her for at se debatten live (det er ikke muligt at se debatten live via Internet Explorer. Brug en anden browser f.eks. Google Chrome).

11. juni 15:00 – 16:00 – Erhvervsuddannelser – et håndværkertilbud eller en sikker fremtid?

Danske Byggecentres administrerende direktør, Palle Thomsen, deltager i paneldebat om den nye erhvervsuddannelse. Her vil det blive diskuteret, hvordan branchen kan bidrage med fortællinger om de unikke muligheder branchen tilbyder. Læs mere på: https://kalender.brk.dk/event/user-view/15264?redir=

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i debatten på Bornholm, kan du følge os live på twitter. Her streamer vi live fra vores aktion på Folkemødet, via. den nye twitterfunktion “Periscope”.

Tryk her for at se debatten live.

Hvem er vi?

Vi er brancheforeningen Danske Byggecentre og varetager vores medlemmers interesser. De danske byggecentre er ikke blot leverandører af byggematerialer til private, erhvervsvirksomheder og offentlige kunder i hele landet. De er samtidig moderne og effektive centre for viden, logistik og rådgivning. Du kan læse mere om os på www.bdb.dk

Følg vores nyheder her:

http://bdb.dk/category/nyheder/

Husk du kan følge os og få livetream på twitter.com/dkbyggecentre