Knæk ulykkeskurven. Få hjælp til at forebygge arbejdsulykker i din virksomhed.

BAR Bygge & Anlæg holder informationsmøder om Arbejdstilsynets skærpede indsats over for bygge- og anlægsvirksomheder. På mødet vil du få gode råd om, hvordan du kan få styr på arbejdsmiljøet, inden Arbejdstilsynet kommer på besøg.

Det første møde holdes den 27. maj i Rønne. Tilmeld dig mødet her.

I efteråret 2014 holdes lignede møder 13 andre steder rundt om i landet. Tilmeld dig nyhedsbrevet, så får du automatisk besked om, hvor og hvornår der holdes et møde i nærheden af dig.

Omkring halvdelen af de alvorlige ulykker, der anmeldes i bygge- og anlægsbranchen sker i virksomheder med 1-19 ansatte, og risikoen for at komme til skade er statistisk set væsentlig højere i virksomheder med 1-4 ansatte end i alle øvrige bygge- og anlægsvirksomheder.

Undersøgelser viser, at en ulykke kan koste op i mod kr. 90.000. I de fleste mindre virksomheder skal der arbejdes rigtig meget for at hente beløb i den størrelsesorden hjem.

Branchens organisationer og Arbejdstilsynet har iværksat handlingsplan Sikkerhed hver dag – knæk kurven for alvorlige arbejdsulykker, der især har fokus at på forebygge ulykker i de små virksomheder.

Arbejdsmiljøloven gælder alle virksomheder uanset antallet af ansatte. I mindre virksomheder kan det opleves overvældende at skulle sætte sig ind reglerne, når man også skal have tid til at skaffe nye opgaver, lave regnskab og arbejde for kunden.  I virksomheder med under 10 ansatte skal der ikke oprettes en arbejdsmiljøorganisation, men det er alligevel en god ide at inddrage medarbejderne i vurderingen af arbejdsmiljøet og planlægningen af arbejdet. Fx ved at afsætte tid til at vurdere nye tekniske hjælpemidler, der kan erstatte tunge manuelle løft.

Er jeres virksomhed medlem af Dansk Byggeri er der mulighed for at få gode arbejdsmiljøråd ved at kontakte Byggeriets Arbejdsmiljøbus (BAMBUS).

Der er også mulighed for at få økonomisk tilskud ved at bestille en ”Forebyggelsespakke” til at forbedre virksomhedens arbejdsmiljøarbejde.

BAR Bygge & Anlæg har på denne side samlet branchevejledninger og andet informationsmateriale, der hjælper virksomheden med at få styr på sikkerheden.

Kilde: BAR Bygge og Anlæg