Tag familien med på udflugt søndag d. 7. maj, hvor skovbruget inviterer til Skovens Dag. Her kan I møde de mennesker der planter, plejer og fælder træerne og høre det, som I ikke får at vide på en skovtur på egen hånd – alt i alt få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Næsten alle kender og elsker skoven og får nogle af deres bedste oplevelser i skoven. Men næsten ingen kender skovbruget eller ved hvad skovdrift betyder for skovens udseende, naturen, miljøet og skovgæsterne.

Skovens Energier
På Skovens Dag 2017 sættes træ som klimavenlig energikilde på dagsordenen. Skovens træ er som et kraftværk, der fanger solens energi og via fotosyntesen omdanner den til plantedele, der kan udnyttes som energikilde for dyr og mennesker. I en tid, hvor menneskers forbrug af ressourcer er mere omdiskuteret end nogensinde har skovens naturlige kraftværk en vigtig rolle at spille.

De færreste ved at skovenes træ er verdens mest miljøvenlige råstof og kan være en nøgle til en fossilfri fremtid, hvis skoven dyrkes på bæredygtig vis. På Skovens Dag kan man få et nærmere indblik i, hvad bæredygtig skovdrift indebærer.

Den Store danske Skovquiz
I kan forbered jer på skovturen ved at quize om jeres viden om Danmarks skove og skovenes energier. Og skulle I være i tvivl er der hjælp at hente her.

Få mere information
Skovens Dag er en årlig begivenhed, der afholdes for at øge danskernes viden omkring skovbruget og dets funktion. Der vil være planlagt ca. 70 forskellige aktiviteter rundt om i landet samt en fotokonkurrence, der giver et sjovt og hyggeligt indblik i, hvad skovbruget laver og hvorfor. I kan finde en skovtur der passer til jer her.

Velkommen til en dejlig dag i skoven – læs mere her.