Skatteminister Karsten Lauritzen er på vej med to nye retssikkerhedspakker med en række initiativer, som skal styrke retssikkerheden. Retssikkerhedspakke I vil snart blive præsenteret, mens Retssikkerhedspakke II kommer til foråret.

Efter lidt over en måned i sædet som skatteminister er Karsten Lauritzen på vej med to nye retssikkerhedspakker. Initiativerne i Retssikkerhedspakke I vil blive offentliggjort i den nærmeste fremtid. Retssikkerhedspakke II vil indeholde initiativer, som kræver et større forberedende arbejde. Pakken vil derfor blive præsenteret til foråret.

– Skatteydernes retssikkerhed er en af mine hovedprioriteter som skatteminister. Derfor vil jeg inden for kort tid præsentere den første af to retssikkerhedspakker, som skal styrke borgernes retssikkerhed. Og generelt vil danskerne opleve, at et fokus på retssikkerhed vil gennemsyre hele mit virke som skatteminister, siger Karsten Lauritzen.

Retssikkerhed handler ifølge ministeren grundlæggende om, at borgerne oplever, at de bliver behandlet på en tilfredsstillende måde. Her er det ifølge skatteministeren blandt andet centralt, at SKAT træffer korrekte afgørelser og kommunikerer på en forståelig måde. Samtidig er det væsentligt, at SKAT efterlever de regler, der beskytter borgerne og giver dem ret til at få indsigt i og klage over en afgørelse.

Men retssikkerhed handler ifølge skatteministeren også om, at proportionerne er i orden.

– SKAT skal have en effektiv kontrolindsats. Det er en del af deres opgave. Men der skal være rimelighed og balance i det. Vi skal ikke gå på kompromis med vores opfattelse af ret og rimelighed. Det betyder også, at der skal være grænser for, hvilke beføjelser vi giver SKAT, siger skatteministeren.

Det er ifølge Karsten Lauritzen ligeledes vigtigt, at SKATs kontrolhjemler er tidssvarende og tilpasset et samfund, som er blevet mere digitalt, og hvor økonomien er blevet global.

Kilde: Skat.dk