Vi kaster blikket tilbage på et år, som står præget i Coronakrisen og klimadagsordenens tegn.

Med en Coronavirus som lukkede det meste af samfundet ned, forhindrede os i at afholde vores elskede BYGGERI-messe og dog samtidig bragte mere salg til de private kunder i vores medlemmers butikker.

2020 nåede også at fortsætte fokusset på emnerne: klima og bæredygtighed. Danske Byggecentre mærker en hastigt voksende efterspørgsel efter miljøcertificeringer og dokumentation for byggevarers bæredygtighed, hvorfor vi nu har givet leverandørerne mulighed for at lægge disse dokumenter og oplysninger i både ByggeBasen og BygDok. Det kan du læse meget mere om her.

Byggeriets Klimapriser
Vi måtte som bekendt undvære vores BYGGERI-messe, og med et halvt års forsinkelse nåede vi at uddele Byggeriets Klimapriser. Der er altid god grund til at hylde branchens leverandører for at tænke bæredygtigt, innovativt og genanvendeligt. Se hvem der vandt de 4 priser her.

Bekæmp svindet hos vores medlemsbutikker
Et tredje vigtigt område, som Danske Byggecentre har arbejdet på – og fortsat arbejder på – er minimering af svind hos vores medlem. Vi er ved at udvikle et system, som gør det muligt at skabe overblik over, hvilke personer der har udført grove kriminelle aktiviteter på tværs af butikker og kæder. Systemet skal samtidig hjælpe politiets opklaringsarbejde og servere bedre anmeldelser for politiet, særligt når det kommer til politikredsoverskridende kriminalitet. Dette kan du læse mere om her.

Du er også velkommen til at få et kort overblikket over årets forløb i branchen via Formand Carl Bladt Hansens forord.