Pressemeddelelse

Maling fri for skadelige stoffer, intelligente løsninger inden for indeklima, forebyggelse af skybrudsskader samt stort fokus på CO2-udledning og cirkulær økonomi i produktion af byggematerialer. Mængden af innovation og feltet af ansøgere til Byggeriets Klimapriser favner i år vidt og bredt. Og der er flere end nogensinde.

En stigende efterspørgsel og flere krav til byggeriet har de seneste år sat fart på innovation inden for grønne og bæredygtige byggevarer, løsninger og miljøstrategier. Det oplever man ikke mindst hos Brancheforeningen Danske Byggecentre, der i forbindelse med BYGGERI’18 til marts uddeler Byggeriets tre hæderspriser; Klima-, Energi- og Miljøprisen.

I år er der tikket 30 pct. flere ansøgninger ind til de tre prestigefyldte priser, og innovationsniveauet er ifølge direktør Palle Thomsen højere end nogensinde før.

”Det er femte gang, at vi kommer til at uddele Byggeriets Klimapriser, og vi har aldrig oplevet et ansøgningsfelt med så mange nye teknologier, idéer og løsninger som i år,” siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre, som fortsætter:

”Specielt innovation inden for cirkulær økonomi og energibesparende materialer er et gennemgående træk i de mange ansøgninger. Det vidner om, at bæredygtige materialer og grønne løsninger er kommet højt op på dagsordenen, og at danske virksomheder er blevet bedre til at tænke klima, energi og miljø ind i deres produkter og arbejde,” siger Palle Thomsen.

Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser består af toneangivende personer inden for byggeri, som nu har til opgave at finde de nominerede til de tre Klimapriser.

”Vi har nedsat en nomineringskomité bestående af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter. Det er lige fra de udførende – repræsenteret ved direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri – til rådgivere – direktør Lene Espersen, Danske Arkitektvirksomheder – og bygherrer – direktør Henrik L. Bang, Bygherreforeningen. De 13 komitémedlemmer står nu foran en vanskelig opgave i forhold til at udvælge de nominerede til de tre Klimapriser,” siger Palle Thomsen.

De nominerede virksomheder til Byggeriets Klimapris, Miljøpris og Energipris offentliggøres primo januar. Selve prisuddelingen finder sted på Skandinaviens vigtigste fagmesse inden for byggevarer – BYGGERI’18 i MESSE C i Fredericia – hvor 300 udstillere præsenterer de nyeste produkter og løsninger inden for byggeri med fokus på grøn teknologi og bæredygtige byggematerialer.

Byggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber til gavn for klimaet – og for at sætte fokus på virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- eller miljøstrategi.

Byggeriets Klimaprisers nomineringskomité
Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser består af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter. Komitéen nominerer produkter og løsninger til de tre Klimapriser samt udpeger vinderne af priserne.

Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen

SMVdanmark – det nye Håndværksråd, adm. direktør Ane Buch

Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang

Akademisk Arkitektforening, konstitueret direktør Annette Blegvad

Danske Arkitektvirksomheder, direktør Lene Espersen

Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen

F.R.I, direktør Henrik Garver

Grundejernes Investeringsfond, udviklingschef Søren Meyer

Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh

PEFC, generalsekretær Morten Thorøe

SBI – Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø

DI Byg, branchedirektør Elly Kjems Hove

Danske Byggecentre, adm. direktør Palle Thomsen

Om BYGGERI’18:
BYGGERI’18 afholdes den 13.-16 marts i MESSE C i Fredericia. Messen har åbent dagligt fra kl. 09.30 – 17.00 med fri adgang for fagfolk mod registrering.

BYGGERI-messen har igennem årerne positioneret sig som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer og havde ved seneste afholdelse i 2016 over 300 udstillere og 26.000 besøgende.

Arrangør:  
Bag BYGGERI-messen står Danske Byggecentre, der er brancheorganisation for landets førende byggecentre, trælaster og byggemarkeder.

Brancheforeningen Danske Byggecentre:
Egebækvej 98, 2850 Nærum, tlf. 45 80 78 77

E-mail: info@byggerimessen.dk

Messecenter:  
MESSE C, Fredericia

Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia, tlf. 75 92 25 66

E-mail: messec@messec.dk 

For yderligere information, kontakt
Pressechef, Claus Bendsen, tlf. 20 26 32 96

Adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, tlf. 45 80 78 77