Ligesom andre brancher efterspørger landets byggecentre årligt flere tusinde elever. Og konkurrencen om de bedste er mere intens end nogensinde før. Derfor lægger hele branchen alle kræfter i for at tiltrække de bedste elever, som man håber, vil vælge en karriere i et af landets mere end 400 byggecentre.

Byggecentrene tilbyder således landsdækkende praktikgaranti for eleverne i folkeskolens afgangsklasser og tilbyder dermed folkeskoleelever i hele landet muligheden for at gennemgå et erhvervspraktikforløb, hvor de får en praktisk indføring til karrieremulighederne, og får mulighed for at prøve sig selv af med handel og salg i et byggecenter.

– Jeg er selv far, og jeg kan sagtens huske, hvordan deres erhvervspraktik i 9. klasse ikke var videre relevant for mine børn eller gav stof til karrieremæssig eftertanke. Derfor har vi udviklet et koncept og en garanti, som forhåbentlig giver eleverne en solid fornemmelse af, hvilke muligheder og krav der er til kommende elever, siger Palle Thomsen.

Praktikgaranti
Garantien er et tilbud til elever i folkeskolens afgangsklasser om at komme i en uges erhvervspraktik i et af byggecentrene. I løbet af ugen vil skoleeleverne gennemgå et program, der er udviklet af Danske Byggecentre og medlemmernes uddannelsesansvarlige. Programmet er bygget op således, at skoleeleverne både får et praktisk billede af dagligdagen for forretningens elever samt et fundament for uddannelses- og karrieremulighederne med en elevuddannelse i et byggecenter.

Stig op ad karrierestigen
www.karrierestigen.dk, samt en mobil-app, karrierestigen (til iOS og Android), kan elever  læse mere om en karriere i et byggecenter. Både hjemmesiden og app’en er udstyret med en gps-søgefunktion, så interesserede hurtigt kan finde det nærmeste byggecenter, der tilbyder praktikgaranti. Desuden rummer hjemmesiden en række videoer af nuværende elever, der ærligt fortæller om deres hverdag og deres motivation for at være i et byggecenter. Endelig kan eleverne stifte bekendtskab med ”Jakob, som ER startet på karrieren”.

Mød Jakob her.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk