Med 26.000 besøgende blev Skandinaviens vigtigste fagmesse, BYGGERI’18 en succes, og PEFC Danmark fik en masse ud af at være med.

Vi fik fortalt om PEFC og vores mål om ”en verden, hvor mennesker forvalter skovene bæredygtigt”, og så blev vi opdateret på den nyeste viden og udvikling i hele byggebranchen.

Yderligere blev PEFC sat i fokus ved årets Klimapriser, herunder Byggeriets Energipris, der gik til den PEFC-certificerede virksomhed WOOD STEP for deres innovative og bæredygtige loftstrappeløsning, kaldet Polar Step og Polar Topkarm.

For at sætte fokus på verdens skove og at de skal drives bæredygtigt, indgik PEFC Danmark et samarbejde med Bygma, hvor alle Bygmas medarbejdere kunne besøge PEFC-standen for at plante et træ til fremtidens byggeri.

De træer medarbejderne donerede, fordoblede Bygma yderligere. Takket være Bygma og deres medarbejdere og sammen med de besøgende på messen, blev der doneret over 300 træer, som i maj måned blev plantet i en PEFC-certificeret skov tæt ved Ry. Vi glæder os til at følge skoven tæt og se den udvikle sig.

PEFC Gruppecertificering
Danske Byggecentre har medlemmer, der tænker bæredygtigt, og CO2-lageret boomer i de danske byggecentre! De er leveringsdygtige af bæredygtigt træ til branchen – ikke bare fordi mange af underleverandørerne er PEFC-certificerede i dag, men også fordi de fleste byggecentre har taget et aktivt valg om at blive PEFC-certificeret.

Derudover er det med glæde, at de første XL-BYG butikker i Danmark også er blevet PEFC-certificerede under en gruppeordning hos Estrup Nature.

En gruppeordning er et tilbud til virksomheder – uanset branche – om at gå sammen med det formål at blive PEFC-certificeret. Det er ofte en omkostningseffektiv måde for mindre virksomheder, at kunne dokumentere bæredygtighed.

”PEFC har rødderne i familieskovbruget og er med til at sikre, at mindre skovbrug kan være leveringsdygtige af netop bæredygtigt træ til branchen. Det samme glæder for mindre virksomheder – bæredygtighed er for alle, og det er glædeligt, at Danske Byggecentre nu har det første medlem i en gruppeordning, som er åben for hele branchen”, fortæller Morten Thorøe, Sekretariatsleder PEFC Danmark.

Kontakt PEFC Danmark for flere oplysninger om gruppecertificering her.

PEFC og De 17 verdensmål
Hos PEFC vil vi gerne være med til at sikre en bæredygtig fremtid og har derfor en mission om at være medvirkende til, at De 17 verdensmål, der handler om at løse klodens største problemer, kan indfries inden år 2030.

Faktisk hjælper PEFC til at forbedre alle 17 verdensmål, men især målet ”Livet på land” refererer direkte til vores arbejde med at fremme bæredygtigt skovbrug.

Her kan du læse mere om PEFC og De 17 verdensmål.

 

Kilde: PEFC