Nu bliver Byggeriets Klimapriser endelig overrakt. Priserne, der i år kan fejre 10 års jubilæum, overrækkes normalt i forbindelse med Byggeri-messen, der som bekendt skulle have løbet af stablen i marts, men som Danske Byggecentre desværre måtte aflyse pga. COVID-19. Priserne bliver i stedet uddelt den 7. september 2020 på BLOX i København. Her vil der også være indlæg fra toneangivende personer i byggeriet.

Dagen står i den grad i bæredygtighedens tegn og byder, udover prisoverrækkelsen, på indlæg fra kendte aktører inden for bæredygtigt byggeri. Curt Liliegreen, projektdirektør i Boligøkonomisk Videncenter, starter dagen med en opfordring til byggebranchen om at løfte sin del af ansvaret for den grønne omstilling.

Gennemsigtighed i forhold til tal og fakta på de elementer, der samlet udgør et bæredygtigt byggeri er vigtigt, for at vi samlet når de fælles klimamål, mener Lone Feifer, Programdirektør i VELUX for Sustainability & Achitecture.

Adm. Direktør for Danske Byggecentre, Palle Thomsen, vil i tråd med både Curt Liliegreen og Lone Feifer opfordre til dokumentation for byggematerialernes indhold og klimabelastning, for at byggeriet kan mindske den samlede CO2-udledningen.

Sidst men ikke mindst vil Martha Lewis’, Head of Materials, Henning Larsen Architects, oplæg handle om, hvordan arkitekter kan være med til at vælge klima-, energi- og miljørigtige materialer og løsninger, således at også de gør sit til, at det samlede byggeri bliver bæredygtigt.

Dagen afsluttes med den længe ventede overrækkelse af de fire klimapriser indenfor klima, energi, miljø og arbejdsmiljø. 21 løsninger, produkter og strategier er nomineret. Læs mere om de nominerede her.

Se hele programmet for dagen nedenfor.