Nu kan alle danskere gå ind på et Danmarkskort og få overblik over, hvordan mobildækningen er i det lokalområde, de interesserer sig for. En sejr for forbrugerne, siger teleminister Lars Chr. Lilleholt. Hjemmesiden Tjekditnet.dk, som indtil nu alene har vist dækningen på fastnetbredbånd, bliver nu opgraderet med dækningskort for både mobiltale og mobildata.

Med tjenesterne på Tjekditnet.dk bliver det nemmere for forbrugerne at vælge teleselskaber, som dækker bedst i deres lokalområde. Og det bliver nemmere for regeringen, kommunerne og teleselskaberne i fællesskab at adressere de huller, der fortsat findes.

Tjekditnet giver en god indikation af, hvordan mobildækningen er i Danmark helt ned på adresseniveau. Som det første land i verden bliver det nu muligt på en ensartet måde at sammenligne dækningen for både mobiltale og mobildata i Danmark.

Vil du tjekke forbindelsen for din mobiltelefon eller mobildata på et bestemt sted i Danmark, kan du trykke på www.tjekditnet.dk.

Mobilkortlægning på Tjekditnet.dk

  • Tjekditnet.dk er udvidet med mobildækningen for både tale og data.
  • På Tjekditnet.dk er det muligt at sammenligne dækningen for de fire mobilselskaber i Danmark (Telia, Telenor, 3 og TDC) med eget mobilnet på en enkel måde.
  • Du kan se dækningen for hvert mobilnet for sig og for alle mobilnet samlet.
  • Tjekditnet.dk giver mulighed for at se mobildækningen både på landsplan og på adresseniveau, så du kan få et overblik over dækningen i dit lokalområde.
  • Tjekditnet.dk giver dig yderligere mulighed for at se dækningsprocenter for regioner og kommuner.
  • Generelt er dækningen god i Danmark – på Tjekditnet.dk kan man se dækningen i detaljer.
  • Det er første gang – også i international sammenhæng – der laves en så detaljeret kortlægning af mobildækningen.

Mere detaljeret information om mobildækningskortene kan findes på Tjekditnet.dk

Hvis du har konkrete spørgsmål om dækning, så henvend dig til din mobiludbyder.

Kilde: Energi- Forsynings- og Klimaministeriet