Det er simpelt – der er kun 10 ting virksomheder og organisationer bør vide om den bæredygtige vej. Det handler om at sikre at virksomhedernes træ og træ-baserede produkter er miljømæssigt og socialt bærende.

Forbrugernes køb af produkter handler i dag ikke kun om pris og kvalitet, men også om bæredygtige produkter og her er træ et helt unikt produkt. Det er let genanvendeligt, bidrager til vores fælles miljø, bare for at nævne nogle få ting. I dag kan forbrugerne finde PEFC certificerede produkter i alt lige fra bleer, Post-Its og trærutsjebane. Og udviklingen går kun en vej – mod mere bæredygtighed. Mange virksomheder oplever flere krav og dokumentation på deres produkter, ligesom de offentlige institutioner ofte kræver certificerede produkter. Virksomheder har behov for en bæredygtig indkøbspolitik og den nye guide kan hjælpe virksomheder og organisationer igennem processen.

Hvordan kan virksomheder gå den grønne vej?
Virksomheder kan opleve det som en kringlet vej at blive mere bæredygtig, men nu kan alle virksomheder ved hurtig gennemgang af 10 punkter vælge at gå en mere bæredygtig vej. To store NGO’er, World Resources Institut og The World Business Council for Sustainable Development, står bag den nye guide “How to Make Informed Choices On Wood and Paper-based Products”. Halvdelen af jordens oprindelige skov er blevet konverteret til anden anvendelse, så der er behov for, at flere virksomheder vælger at købe bæredygtigt til gavn for generationer i fremtiden. Det er derfor positivt, at en guide nu kan hjælpe virksomheder med at tænke bæredygtighed ind i deres forretning.

Den nye guide vækker begejstring hos PEFC Danmark.

– Det er enkelt, overskueligt og lige til at gå i gang med. Hos PEFC Danmark håber vi, at den nye guide vil få endnu flere virksomheder til at revurdere deres indkøbspolitik og sikre sig at træ og træbaserede produkter er bæredygtige. I den sammenhæng er PEFC et oplagt valg, siger Morten Thorøe fra PEFC Danmark.

Du kan læse guiden her.

PEFC Danmark anbefaler interesserede at læse mere på: www.sustainableforestproducts.org.

Kilde: PEFC