Regeringen påstår, at nedlukningen er baseret på en indgående viden om, hvad der virker, og hvordan det virker. Men Danske Byggecentre kritiserer nu regeringen for bevidstløst at have lukket det meste af samfundet ned.

Sundheds- og Ældreminister, Magnus Heunicke, sagde ellers på et pressemøde den 1. december sidste år:

“Når denne her pakke ser ud, som den gør, er det på entydig indstilling fra vores sundhedsmyndigheder, der har en minutiøs viden om, hvor smitten er, hvad der virker, og hvordan virker det.”

Men spørgsmålet er, om regeringen har den viden. Adm. direktør for Danske Byggecentre, Palle Thomsen, er i tvivl.

“Bliver folk virkelig smittede, mens de handler ind? Eller er smitterisikoen større andre steder – i familien, uddannelsen, bekendtskabskredsen? Er der ordentlig dokumentation for restriktionerne?”, siger Palle Thomsen, Adm. direktør i Danske Byggecentre.

Han mener, at Regeringen skal lave gradvise åbninger og differentiere, når man skal i gang med at genåbne.

“Corona restriktionerne kan vare længe, så der skal hurtigst muligt laves en plan for genåbningen og her er det i hvert fald vigtigt, at man hurtigt får spredt kunderne ud i de store butikker. Vi  har været meget overraskede over, at skulle lukke, fordi vi har god plads og er blevet rigtigt gode til at håndtere situationen.”, siger adm. direktør Palle Thomsen.

Hør Palle Thomsens kritik af nedlukningen i P1 Morgen her.