Søndag den 1. november slår Trapholt igen dørene op for en dag i træhåndværkets tegn. Hvert år uddannes omkring 180 snedkere, hvoraf enkelte svendestykker tildeles en særlig pris i form af en bronze- eller sølvmedalje. På Snedkernes dag præsenteres de 15 svendestykker, der i år har udmærket sig til en medalje.

Snedkernes dag er en tilbagevendende begivenhed på Trapholt, der hylder dansk træhåndværk. Trapholt har i samarbejde med de Danske Snedkeruddannelser skabt dagen, der for femte år i træk sætter fokus på nutidens møbelformgivning i træ. Museumsdirektør på Trapholt Karen Grøn siger:

– Med Snedkernes Dag har vi etableret en tradition om at fejre møbelhåndværket denne søndag, og det er en fantastisk lejlighed til at møde fremtidens møbelskabere og høre om deres visioner for, hvordan vi skal bo i 2020. Dagen er både for eksperter og læmand – alle med interesse for kvaliteten i fremtidens bolig.

Dagen er spækket med arbejdende værksteder, foredrag, introduktioner og spændende udstillinger og starter kl. 11.00, hvor Niels Buhl fra Danish Furniture vil holde en åbningstale. Herefter vil der være mulighed for at se nærmere på de forskellige svendestykker og få en snak med de nyudklækkede snedkere, der viser deres flotte møbler frem.

Desuden vil der være workshop, hvor kreative sjæle kan prøve kræfter med formgivning i træ. Deltagelse på workshoppen koster 30 kr., hvor både børn og voksne har mulighed for at udarbejde et flot skærebræt, som man efterfølgende kan tage med hjem.

Som vanligt byder museet på gratis omvisning i Arne Jacobsens sommerhus kl. 13.00 og kl. 15.00, hvor designinteresserede gæster kan blive klogere på Arne Jacobsens visionære tanker for fremtidens boligbyggeri. Derudover er der mulighed for at få en introduktion til andre udstillinger med fokus på dansk møbelformgivning i henholdsvis, udstillingen “Kvinder i dansk møbeldesign” og den årlige møbeludstilling “Skud på Stammen”.

Dagens fulde program og tider for introduktioner kan ses her.

Arrangementet er åbent for alle gæster, der har indløst billet til museet – billetter kan købes på forhånd her (og på dagen).

For mere information kontakt gerne:
Helene Olesen, kommunikation & marketing på Trapholt. Mobil: 20 36 05 39. Mail: helol@trapholt.dk

Kilde: Trapholt