Pressemeddelelse

Mandag Morgens grønne tænketank Sustainia har præsenteret – i Paris – ét hundrede eksempler på bæredygtige løsninger og produkter fra hele verden, som kan inspirere globalt til en grønnere udvikling.

De hundrede bæredygtige løsninger er udvalgt blandt flere end 1.500 nominerede projekter, virksomheder og teknologier implementeret i 151 lande fordelt på seks kontinenter.

Det er fjerde gang, Sustainia lancerer deres kortlægning – den såkaldte Sustainia100 – og i år bekræfter kortlægningen en tendens, som er blevet stadig tydeligere inden for bæredygtige virksomheder. Nemlig, at grønne virksomheder kan være good business. Over halvdelen af årets Sustainia100-løsninger markedsføres således ikke kun på de traditionelle bæredygtighedskriterier, men er også konkurrencedygtige på pris og bekvemmelighed, hvilket gør dem attraktive for forbrugerne.

Det er et godt år for grønne forbrugere. Det er opløftende at se, hvordan nye, kreative ideer, især inden for den cirkulære økonomi, skaber nye produkter og services, der kan konkurrere på lige vilkår med ikke-bæredygtige alternativer. Det giver muligheder for en grøn omstilling, som vi ikke har set før, siger Laura Storm, direktør for Sustainia.

Spot på forandringsprocesser, der vokser nedefra
Realdania er blandt Sustainias grundlæggere og har netop forlænget støtten til tænketanken med yderligere tre år.

Folkene bag Sustainia har på få år præsteret at skabe global opmærksomhed på gode bæredygtige løsninger, der allerede findes rundt om i verden. De har især haft held til at sætte spot på de forandringsprocesser, der vokser nedefra blandt virksomheder og NGO’er. Dermed yder Sustainia en vigtig indsats for at sætte skub i den grønne omstilling. Det gælder ikke mindst den omstilling, vi står overfor, når det gælder vores voksende byer, både globalt og herhjemme, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.

Seks danske løsninger blandt de 100
Blandt de hundrede løsninger, der er udvalgt til dette års Sustainia100, er seks af dem skabt af danske virksomheder. Blandt andet virksomheden Iso Paint Nordic, der har udviklet en spray on-tagbelægning, der både afkøler bygningen og bekæmper luftforurening. Eller NoFlood Barriers, der producerer mobile vanddæmninger, særligt udviklet til at forhindre oversvømmelse i bynære områder. Eller et klimasystem udviklet til industri- og erhvervsbyggeri, hvor afkølingen sker via et rørsystem, der passerer gennem byens havneløb.

Kilde: Realdania.dk