Det bevaringsværdige Skansepalæ i Århus blev opført som hotel i forbindelse med Landsudstillingen i 1909 og er tegnet i skønvirkestil af Hjalmar Kjær. Nu ønsker ejeren at etablere højere kviste med altaner for at kunne udnytte tagrummet til boliger. Forslaget er i høring, men møder modstand. Det skriver Jyllands Posten.

Forslaget har mødt kritik fra kulturmiljørådet ligesom husets beboere er forundrede over at kommunen tilsyneladende har ændret holdning ved at sende forslaget i høring. For 8 år siden sagde man nemlig, at en foreslået ombygning ville svække husets karakter og bevaringsværdi.

Peter Hegner Bonfils (EL) er heller ikke begejstret:

– Nu skal jeg først se det konkrete forslag, men mit udgangspunkt er nallerne væk. Både selve bygningen og den historie, den fortæller, skal vi værne om, siger han til Jyllands Posten.

Men både fra både Venstre og Konservative lyder der mere positive toner, der går på behovet for at skabe flere boliger. Steen Stavnsbo (K) siger til Jyllands Posten:

– Det er en præmis at kunne udnytte og optimere gamle bygninger i en by, der udvikler sig i en hast som Aarhus. Der skal selvfølgelig være respekt for gammelt byggeri, men gode byggeprojekter kan f.eks. fremhæve bevaringsværdig arkitektur.

Læs artikel i Jyllands Posten her.

 

Kilde: Jyllands Posten