Syddansk Erhvervsskole er med i et EU-projekt, hvor der udveksles erfaringer med Sverige, Tyskland og Spanien om at skabe de bedste betingelser for bevarelse af landenes respektive bygningskulturer. Det skriver Byggeteknik.dk.

Building Houses By History, som projektet hedder, skal udvikle en europæisk restaureringsguide til undervisningsformål i de fire europæiske lande, som medvirker i projektet. De deltagende lande er udover Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien.

Mogens Victor Andersen, som er projektleder på Syddansk Erhvervsskole og samtidig med i Bygningskultur Danmarks Byggeteknisk Udvalg fortæller om tankerne bag:

– Idéen er at inspirere hinanden gennem det fælles projekt og dermed skabe bedre forudsætninger og forståelse for bygningskulturen. Selvom der er forskel i bygningskulturen i de fire lande, så er der en fælles forståelse for nødvendigheden af at arbejde med respekt for det historiske og for de håndværksmæssige kvalifikationer, der er nødvendige for at bevare og istandsætte de ældre bygninger.

En væsentlig del af projektet består nemlig af diskussion af bygningskultur og den måde, hvorpå man kan undervise og skabe forståelse for restaurering. Det er primært undervisere fra restaureringsområdet, der er involveret i projektet, som gerne skulle munde ud i en bog om restaureringsmetoder i de fire lande.

– Vi har været på den første workshop i Kristianstad i Sverige i juli måned, og her i september samles deltagerne så i Odense, fortæller Mogens Victor Andersen.

Inspiration kommer fra bevaringsguide for bedre Byggeskik-huse, som Bygningskultur Danmark udgav i 2011. Projektet er støttet af EU-programmet Lifelong Learning Programme.

Læs artiklen på byggeteknik.dk

Kilde: Byggeteknik.dk