Pressemeddelelse

Regeringens støttepartier, Radikale, SF og Enhedslisten fremsætter nu krav til den kommende finanslov om, at boligjobordningen skal skrottes. Det er bestemt ikke noget vi bifalder hos Danske Byggecentre.
Boligjobordningen har allerede haft en turbulent levetid, hvor håndværkerfradraget i flere omgange er blevet forringet, både beløbsmæssigt og antallet af håndværksydelser man kan få fradrag for er reduceret.
– “Det er meget ødelæggende, med politikernes evindelige ændringer, de forskellige politiske udmeldinger, og de destruktive stop and go tiltag, der har været i forbindelse med boligjobordningen – Det er ødelæggende for en hel branche”, udtaler Palle Thomsen, adm. direktør Danske Byggecentre.

Håndværkerfradraget er grønne tiltag
Argumentationen fra støttepartierne for at afskaffe boligjobordningen er, at pengene i stedet skal bruges på ”det grønne område” og ”grønne tiltag”. SF’s Pia Olsen Dyhr udtaler, at pengene i stedet skal bruges på en energisparefond, hvor danskerne kan søge om penge til at energi-isolere deres huse.
Håndværkerfradraget er lige præcis med til at sikre, at danskerne energi-isolerer deres hjem. I håndværkerfradraget kan man f.eks. få fradrag for udskiftning af vinduer og terrassedøre med glas, isolering af ydervægge, gulv og tag, installation af varmestyringsanlæg samt flere andre tiltag, der er med til at energi-optimere danskernes huse, hvilket efterlyses af SF.

– “Man kan undre sig over om politikerne sætter sig ind i tingene, før de udtaler sig. At ville afskaffe boligjobordningen for i stedet at oprette en energisparefond med samme formål som håndværkerfradraget allerede indfrier, virker ærlig talt mærkeligt. Og hvordan vil de sikre at det ikke bare bliver et fordyrende led, hvor en bureaukrat skal sidde og vurdere danskernes ansøgninger?” Siger Palle Thomsen.

Danske Byggecentres anbefaling
Hos Danske Byggecentre synes vi i stedet at man skulle se på at forhøje beløbet for håndværksydelser i boligjobordningen. Som det er i dag kan man få fradrag på op til 6.100 kr. for serviceydelser og 12.200 kroner for håndværksydelser, primært med et grønt sigte. Man kan kun få fradrag for arbejdslønnen, og altså ikke materialerne. Vi ser gerne, at man i første omgang gjorde det muligt at sammenlægge beløbene, så man giver danskerne mulighed for at få et fradrag på 18.300 for håndværksydelser, og dermed et større økonomisk incitament til at lave grønne renoveringer, som f.eks. at energirenovere ens hjem.
Vi synes det er rigtig fornuftigt, at boligjobordningen giver danskerne et økonomisk incitament til at få udført grønne renoveringer på ens hjem, da det er med til at sænke CO2 udledningen i Danmark. Vi ser dog helst et bredere håndværkerfradrag, så der er et større incitament til danskerne for at få udført alle former for renoveringer af deres hjem.

– “Det er utrolig vigtigt at vi giver de danske boligejere mulighed for at hæve kvaliteten af deres hjem, både når det gælder grønne renoveringer, men i den grad også almene renoveringer, som vil skabe samfundsmæssig værdi i form af værdiforøgelse af de danske boliger, udtaler Palle Thomsen, og fortsætter: De bygninger vi har stående i dag vil stadig stå mange år frem, og derfor er det vigtigt at danskerne har et incitament til fortsat at renovere, så kvaliteten af de danske hjem fortsat er høj om 10, 20 og 30 år”.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk