Pressemeddelelse

I uge 46 ruller kampagnen En Hjælpende Hånd over Danmark for tredje år i træk. Kampagnen er målrettet håndværkere, som opfordres til at støtte udsatte børn og unge i deres nærområde gennem et sponsorat på 2.500 kroner. Pengene kan f.eks. gå til et 1-årigt mentorforløb for en ung i håndværkerens egen by. Sidste år var kampagnen en stor succes med deltagelse af 115 håndværksvirksomheder. Der er dog fortsat brug for støtte, derfor søger Ungdommens Røde Kors nu håndværkere, der vil deltage i årets kampagne.

Tilmelding og mere information findes her.

Sidste år gik landets håndværkere sammen for at gøre en forskel for udsatte børn og unge. I løbet af efteråret 2016 indsamlede håndværkere fra næsten 20 forskellige faggrupper 464.260 kr. til børn og unge i Danmark. I år gentager Ungdommens Røde Kors succesen.
Årets kampagne starter så småt i september, men der er allerede opbakning rundt om i landet. En af dem, der bakker op, er tømrer og MMA-kæmper Mikkel Parlo, som er ambassadør for En Hjælpende hånd:

”Håndværkere hjælper ofte til i deres lokalområder, ligesom Ungdommens Røde Kors har aktiviteter i hele landet. Vi kommer de samme steder og kan se, at det giver mening at støtte udsatte børn og unge lokalt”

Donér 2500 kr. og giv en ung en mentor
Ungdommens Røde Kors arbejder for at bekæmpe social udsathed blandt børn og unge i Danmark, helt lokalt, der hvor børnene og de unge bor. Når man deltager i En Hjælpende Hånd-kampagnen donerer man 2.500 kr., som kan give et barn ét år i en af Ungdommens Røde Kors’ lokale aktiviteter, eller et mentor-forløb til en ung, der har brug for en hjælpende hånd. Når man støtter En Hjælpende Hånd, er man derfor med til at give udsatte børn og unge den hjælp, de behøver, så de får en bedre hverdag og en lysere fremtid.

Nyt syn på håndværkere
Udover at hjælpe udsatte børn og unge, har kampagnen også et andet formål; nemlig at styrke det positive syn på håndværkerbranchen, hvor der er rig tradition for at hjælpe til i lokalområdet. Derfor er det naturligt, at En Hjælpende Hånd skal være håndværkernes kampagne og give dem mulighed for i samlet flok at gøre det, de i forvejen er rigtig gode til: at give en hjælpende hånd til folk, der har brug for det.

”Jeg synes, at En hjælpende Hånd er et godt projekt, fordi der er fordomme over for håndværkere, som ikke altid er retfærdiggjort. Pga. disse fordomme bliver der desværre også tit set ned på håndværkere – det er ikke en højere uddannelse, og derfor er det ikke så meget værd. Men hvor ville vi være uden vores håndværkere?! Håndværkerne er med til at forskønne verden og få det hele til at hænge sammen,” påpeger maler og ambassadør for kampagnen Birna Bäck, malermester og ambassadør.

Ungdommens Røde Kors ser håndværkerne som en stor ressource i lokalsamfundet og håber derfor på stor opbakning til årets kampagne, så alle børn og unge kan få den hjælpende hånd, de fortjener.

Fem hurtige om kampagnen:

 • Kampagnen løber i uge 46, men man kan allerede nu melde sig til og gøre en forskel.
 • For et sponsorat på 2500 kr. kan man give et barn et helt år i en af vores aktiviteter, eller man kan være med til at give et mentorforløb til en ung, der har brug for en voksen rollemodel.
 • Sponsorater går til børn og unge i den region, hvor pengene er doneret.
 • Kampagnen er kun for håndværkere og håndværksvirksomheder – fordi vi ved, de har lyst til at gøre en forskel.
 • Mere info og tilmelding på: giv1hånd.dk.

Ved at tilmelde sig kampagnen modtager man en sponsorpakke, som indeholder:

 • Kansasjakke
 • Et støttediplom og webemblem
 • Kampagnemateriale til uddeling til kunder
 • Virksomhedslogo på kampagnesiden
 • Presseindsats med sin virksomheds navn til lokalaviser (ved fire eller flere sponsorater)
 • Kampagnevideo med sin virksomhed på kampagnesiden (ved otte eller flere sponsorater)

Et støttesponsorat er i øvrigt fuldt fradragsberettiget.

For yderligere information om kampagnen, kontakt venligst kampagneleder Sidsel Nybo Andersen på sidsel.andersen@urk.dk eller 24 20 68 60.

Om Ungdommens Røde Kors
Ungdommens Røde Kors står bag kampagnen En Hjælpende Hånd. Vores fornemmeste opgave er at kickstarte nye relationer og sociale aktiviteter for børn og unge, der i en periode har brug for støtte. Hvert år lægger ca. 5.000 frivillige deres tid, kræfter og idéer i vores mere end 320 aktiviteter i 101 byer i Danmark. Her skaber de gode fællesskaber på tværs af sociale skel for ca. 12.000 udsatte børn og unge. Vores aktiviteter inkluderer f.eks. mentoring, lektiehjælp, ferielejre og klubber og her arbejder alle – børn, unge og frivillige på en fælles drøm om, at ALLE kan være noget særligt for nogen. Læs mere her.