Den franske regering har fremsat lovforslag om, at alt offentligt byggeri fra 2022 skal bestå af mindst 50 procent træ eller andre biobaserede materialer. Og til OL i Paris skal de fleste bygninger bygges af 100% træ.

Samfund – Klima – Bæredygtighed
Fra 2022 skal alle bygninger finansieret af den franske stat bestå af mindst 50% bæredygtige materialer. Til OL i Paris skal bygninger under 8 etager bygges af 100% træ.

Træ, hamp og strå
Loven kommer på baggrund af, at Frankrig vil være CO2 neutral i 2050. De bæredygtige materialer, offentlige bygninger skal bestå af i fremtiden, er primært træ, hamp og strå. Det sagde den franske minister for By og Beboelse, Julien Denormandie, til UNESCO eventet ’Living in the city of tomorrow’ den 5. februar, skriver Arkitektur og Design hjemmesiden Dezeen.

100 nye boligområder og OL på vej
Den franske stat planlægger at bygge 100 boligområder i forstæderne efter loven om bæredygtige boliger. Bygningerne til OL i Paris 2024 opføres også efter den nye lov, da det skal være det mest bæredygtige OL til dags dato. Bygninger op til 8 etager, der bygges til OL, skal være af 100% træ.

Udmeldingen om den nye lov kommer i forlængelse af en række initiativer til at imødegå klimaforandringerne. Sidste år fremlagde Paris blandet andet planer om at blive grønnere ved at plante træer rundt om arkitektoniske seværdigheder.