Pressemeddelelse

Byggebranchen, der har været i en historisk krise, tror på vækst og øget beskæftigelse, viser en rundspørge foretaget af Brancheforeningen Danske Byggecentre i anledning af BYGGERI’16. Hvor syv ud af ti fagfolk i den danske byggebranche for to år siden mente, at byggeriet var i en af de værste kriser nogensinde, mener syv ud af ti nu, at byggeriet er ude af krisen.

Fire ud af fem fagfolk (79 pct.) i den danske byggebranche forventer, at deres virksomhed kommer til at vokse i omsætning i 2016. Den stigende optimisme har også en afsmittende effekt på byggeriets forventninger til beskæftigelsen, hvor 69 pct. forventer en øget beskæftigelse de kommende år, og knap halvdelen (49 pct.) forventer at ansætte nye medarbejdere i 2016.

Det viser en rundspørge blandt cirka 350 fagfolk i byggebranchen foretaget af Brancheforeningen Dansk Byggecentre op til Skandinaviens vigtigste fagmesse inden for byggevarer, BYGGERI’16 i Fredericia, der løber af stablen 1. til 4. marts.

Rundspørgen bekræfter den store optimisme, vi oplever i byggeriet. Forventningerne til både omsætning og beskæftigelse er markant højere end for blot to år siden. Det er et godt grundlag for BYGGERI-messen, hvor vi vil se flere nytilkomne virksomheder, løsninger og innovative produkter inden for klima, energi og miljø, siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre.

BYGGERI-messe markerer enden på krisen
Beskæftigelsen i byggeriet er steget uafbrudt siden 2013. Flere end syv ud ti (76 pct.) af rundspørgens adspurgte er da også enig i, at byggeriet nu er ude af krisen. Det er markant anderledes end for to år siden, hvor syv ud af ti mente, at byggeriet var i en af de værste kriser nogensinde. Modsat tidligere år bliver krisesnak derfor ikke et tema på BYGGERI-messen i år, vurderer Brancheforeningen Danske Byggecentre, som står bag fagmessen.

Vi har i flere år talt om krise i byggeriet, og det har unægtelig været nogle vanskelige år – også for byggecentrene. Men nu er byggebeskæftigelsen meget tæt på det gennemsnitlige niveau i perioden fra 2000 og frem, og omsætningen hos de danske byggecentre er stigende. Det forhøjede aktivitetsniveau oplever vi også på BYGGERI-messen, hvor interessen for at udstille på BYGGERI’16 har været stor. Vi har fuldt hus, når vi samler fagfolk fra hele branchen i fire travle dage på BYGGERI’16 i marts, hvor vi forhåbentligt kan lægge krisesnakken endeligt i graven og se fremad, siger Palle Thomsen.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er fortaget i forbindelse med fagmessen BYGGERI’16. Svarene er indsamlet i perioden 20. januar til 12. februar blandt medlemmer af Dansk Byggeri, Danske Byggecentre, Dansk Håndværk samt udstillere på BYGGERI’16 og besøgende byggefagfolk fra BYGGERI-messen i 2014. 346 byggefagfolk har besvaret undersøgelsen.

Om BYGGERI’16
BYGGERI’16 afholdes 1. – 4. marts 2016 i MESSE C, Fredericia for 17. gang og er åbent dagligt fra kl. 9.30 – 17.00. BYGGERI-messen har igennem årerne positioneret sig som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer.

Arrangør: 
BRANCHEFORENINGEN DANSKE BYGGECENTRE 
Egebækvej 98, 
2850 Nærum 
tlf. 45 80 78 77
E-mail: info@byggerimessen.dk

Messecenter:  
MESSE C, Fredericia 
Vestre Ringvej 101, 
7000 Fredericia 
tlf. 75 92 25 66
E-mail: messec@messec.dk 

Messeareal: 
BYGGERI’16: Ca. 28.000 kvm.

Antal udstillere: 
BYGGERI’16: Ca. 300 udstillere.

For yderligere information, kontakt
Adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, tlf. 45 80 78 77
Pressechef, Claus Bendsen, tlf. 20 26 32 96