Pressemeddelelse:

D. 05/03 2017 rejste erhvervsministeren til USA, hvor han skulle bane vejen for øget dansk eksport af vind- og vandteknologi. Undervejs mødes han blandt andet med Trumps nye transportminister. Han skulle se nærmere på, hvordan amerikanerne fremmer innovation og iværksætteri.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen indledte søndag d. 05/03, en uges rundrejse i USA, hvor særligt greentech, innovation og iværksætteri stod højt på dagsordenen.

Blandt andet skulle ministeren mødes med en række nøglepersoner i Californien, med henblik på at styrke interessen for offshore vindenergi og hjælpe med at bane vejen for en dansk-californisk samarbejdsaftale på vandområdet, som den danske regering har arbejdet for over længere tid.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Californien har nogle ambitiøse klimamål, og fx har man i Californien for nogle år siden vedtaget en økonomisk pakke på over 50 mia. kr. til forbedring af statens vandkvalitet og –forsyning. Derfor er der stor interesse for de danske løsninger og erfaringer på området.”

“De danske virksomheder er frontløbere når det gælder vind- og vandteknologi, og der er derfor nogle fantastiske muligheder for at øge greentech-eksporten til USA betydeligt de kommende år. Også i forhold til vindenergi, som er den hurtigst voksende energikilde i USA, men hvor de stadig er forholdsvis uerfarne. Fx er offshore vind – et område hvor Danmark er verdens førende – et stort set ukendt fænomen i USA.”

Udover at slå et slag for dansk greentech, skulle erhvervsministeren hente inspiration til, hvordan vi i Danmark kan blive bedre til at fremme iværksætteri og styrke innovationen i dansk erhvervsliv. Blandt andet besøgte ministeren MIT (Massachusetts Institute of Technology), som samarbejder tæt med erhvervslivet om at udklække innovative digitale talenter og omsætte de studerendes idéer til forretning.

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk.