Som noget nyt og unikt har Byg-e udviklet en EDI validator.

Som modtager af EDI ordrer oplever man tit forskellige ærgerlige og tidskrævende fejl i ordrerne. Fejlene kan være tidskrævende at rette og ændre. Men det værste er, når man slet ikke opdager, at der er fejl i ordrerne. Det kan i tilfælde betyde forsinkelser i leverancerne, og dermed står kunden uden de forventede varer.

Byg-e’s Validator
Validatoren er en løsning til at validere ordrer afsendt af forhandlerne til leverandørerne. Validatoren sikrer, at indholdet i ordren er korrekt.

Hvad tjekker validatoren så for?
Vi vil løbende udvikle og forbedre validatoren, så den kan fange så mange fejl så muligt. På nuværende tidspunkt validerer den følgende:

  • Validering af GLN nummer
  • Validering af ordrelinjer
  • Validering af salgsenheder

Validatoren bruger ByggeBasen til at kvalitetssikre ordrerne. I ByggeBasen har du som leverandør oplyst, hvilke enheder du ønsker at modtage ordrerne i. Derfor har vi mulighed for at tjekke, om enhederne i afgivne ordrer matcher det, som du ønsker. Yderligere kigger validatoren på vareteksten og DB-nummeret og kontrollerer, om det er korrekt i forhold til det, du har oplyst i ByggeBasen.

Når validatoren finder en fejl, får du, som leverandør, oplyst fejlen på mail med ordren vedhæftet. Du har så adgang til en portal, hvor du kan se ordren og fejlhistorikken.

 

Kilde: Byg-e