Pressemeddelelse

Hos Danske Byggecentre glæder vi os til valgkampen, men vi håber, at der bliver mere fokus på erhvervslivets vilkår, end der har været op til valget.  Der er snakket meget om tidligere pension, bedre sygehuse og flere pædagoger – alle emner der vedrører rigtig mange danskere, men det er vigtigt at huske på, at intet af det kan lade sig gøre uden hårdt arbejde i private virksomheder. Det danske samfund har brug for konkurrencedygtige virksomheder, der skaber arbejdspladser og tjener penge, der kan bruges til at finansiere velfærdsstaten.

– “Det danske erhvervsliv har selvfølgelig brug for en god offentlig sektor, der kan sikre gode uddannelsesmuligheder og en veludbygget infrastruktur, men den offentlige sektor har i den grad brug for erhvervslivet, der sikrer at det hele kan løbe rundt. Uden fokus på erhvervslivets vilkår gambler vi med hele fundamentet for den velfærdsmodel vi har i Danmark”, udtaler Palle Thomsen, adm. direktør Danske Byggecentre.

Vigtigt at øge arbejdsudbuddet
Hos Danske Byggecentre har vi længe slået et slag for, at der skal være nem adgang til kvalificeret arbejdskraft for de danske virksomheder. Hvis vi ser på de seneste tal fra Danmarks Statistik har over hver femte virksomhed i bygge- og anlægsbranchen måtte sige nej til arbejde på grund af mangel på arbejdskraft.

– “Det er ikke godt nok, at over hver femte virksomhed i bygge- og anlægsbranchen mangler arbejdskraft, og det bliver der nødt til at være fokus på i valgkampen. Udenlandsk arbejdskraft har været et fyord i dansk politik, og indtil nu har der heller ikke været enighed om at sænke skatten, for at give folk et større incitament til at yde lidt ekstra. Vi er inde i en god tid for dansk økonomi i øjeblikket, og det er lige præcis nu, der skal gøres noget for at øge arbejdsudbuddet og holde opsvinget kørende, så vi fortsat kan finansiere velfærden”, siger Palle Thomsen.

Invester i erhvervsskolerne
At øge arbejdsudbuddet her og nu kan ikke stå alene. Det er samtidig vigtigt, at vi fremtidssikrer os ved at investere i erhvervsuddannelserne, så der i fremtiden vil være nem adgang til kvalificeret arbejdskraft for de danske virksomheder. Det er vigtigt at erhvervsskolerne står i en position, hvor de har mulighed for at overkomme de udfordringer, de står overfor med færre ansøgere og et nedadgående ry.

Boligjobordningen skal forblive permanent
Boligjobordningen har haft en turbulent levetid, hvor håndværkerfradraget i flere omgange er blevet forringet. Vi håber, at boligjobordningen forbliver permanent uanset hvem der skulle gå hen og vinde valget. Meget gerne med et mere generøst håndværkerfradrag, som i højere grad vil give et økonomisk incitament til danskerne om at få udført grønne renoveringer i deres hjem. Vi ved samtidig, at håndværkerfradraget er med til at nedbringe sort arbejde til gavn for den danske økonomi.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk