En ny forening, DenmarkBridge, skal sikre danske virksomheder og iværksættere bedre adgang til viden, netværk og kapital i Silicon Valley. Foreningen tilbyder medlemskab til alle danske virksomheder og organisationer. Foreningen etableres af A.P. Møller – Mærsk, Danske Bank, DI, LEGO, og Vækstfonden i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Silicon Valley i Californien er tidens ubestridte epicenter for udvikling af nye teknologier og vækstorienterede forretningsmodeller. Det er derfor vigtigt for dansk erhvervsliv at følge med i udviklingen netop her – så vi selv kan være med til at præge udviklingen. Foreningen DenmarkBridge skal styrke broen mellem dansk erhvervsliv og udviklingen i Silicon Valley. Ved at skabe en stærk forening og fælles platform her i Danmark kan vi samlet styrke vores tilknytning til den unikke erhvervsudvikling på især IT-området i Silicon Valley.
DenmarkBridge er en del af regeringens seneste vækstpakke og skal skabe grobund for strategisk netværk og videndeling på højeste niveau og dermed understøtte danske virksomheder og iværksætteres adgang til viden og kapital i Silicon Valley. DenmarkBridge etableres i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Hans Kongelige Højhed Kronprinsen er protektor for foreningen DenmarkBridge. DenmarkBridge vil samle en række danske virksomheder med interesse for teknologiudviklingen og de muligheder, det giver for virksomheders forretningsudvikling og vækst. Konkret vil DenmarkBridge afvikle forskellige typer af aktiviteter på begge sider af Atlanten, der giver medlemmerne mulighed for at nytænke forretningsmodeller, sammentænke værdikæder og udnytte forretningskritisk teknologi med ligesindede på den anden side af Atlanten.
Foreningen er netop stiftet. Foreningen er åben for alle virksomheder, organisationer og enkeltpersoner.

Erhvervs- og vækstministeren, Troels Lund Poulsen ser store vækstmuligheder for danske virksomheder:

– Det er regeringens mål at få flere danske virksomheder til at vokse sig så store, at de for alvor kan begå sig på det globale marked. DenmarkBridge bidrager hertil ved at skabe en bro mellem dansk erhvervsliv, danske iværksættere og iværksættere og investorer i Californiens Silicon Valley. På den måde får de danske iværksættere og virksomheder bedre adgang til kapital og ikke mindst de kompetencer, der findes i Silicon Valley

Fakta:

 • DenmarkBridge er stiftet af private virksomheder i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.
 • Hans Kongelige Højhed Kronprinsen er protektor for foreningen DenmarkBridge.
 • Bestyrelsen i DenmarkBridge er udpeget af de stiftende medlemmer og består af:
  • Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, bestyrelsesformand i DenmarkBridge
  • Ole Andersen, bestyrelsesformand i Danske Bank
  • Jacob Aqraou, investor og tidligere Sr. Vice President i eBay
  • Scott Bonham, investor og stifter af C100, den canadiske pendant til DenmarkBridge,
  • Thomas Bustrup, direktør i DI
  • Lars Dalgaard, Iværksætter og founder af SuccessFactors
  • Carl Erik Kjærsgaard, Founder and CEO Blackwood Seven
 • Vækstfonden vil levere sekretariatsbetjeningen til DenmarkBridge i en opbygningsperiode. Indsatsen vil komplementere aktiviteterne på Innovationscenteret i Silicon Valley, hvor Vækstfonden også vil have en udsendt medarbejder som en del af teamet.

Læs meget mere om DenmarkBridge her.