Energistyrelsen har offentliggjort telestatistikken for 1. halvår 2016. Tallene viser fortsat stor vækst i danskernes brug af mobile enheder og i antallet af hurtige bredbåndsforbindelser.

Telestatistikken viser blandt andet:

  • Danskernes brug af data via mobilnettet er steget med 81 pct. på et år.
  • Andelen af bredbåndsabonnementer via fiber og kabel-tv udgør nu næsten halvdelen af vores fastnetforbindelser.
  • Hastighederne på det faste bredbånd er steget.

Udviklingen kommer ikke bag på energi-, forsynings- og klimaminister, der også er minister for teleområdet:

Regeringen prioriterer mobil- og bredbåndsdækning i hele Danmark højt. Det gør vi netop, fordi vi ved, at danskerne i såvel deres arbejdsliv som familielivet er dybt afhængige af at kunne komme på nettet, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

48,8 pct. af vores bredbåndsabonnementer kommer i dag via fiber og kabel-tv, og der er generelt stigning i udviklingen af hastighederne på vores bredbånd. Knap 43 pct. af alle abonnementer i Danmark kan nu downloade indhold fra internettet med mindst 50 Mbit/s.

Tallene kom blot få dage efter, at ca. 3.700 adresser i december fik besked om, at de har fået tilskud fra regeringens bredbåndspulje til bedre bredbånd. Langt de fleste danskere får dog deres bredbåndsforbindelser uden tilskud fra staten.

Et dynamisk og konkurrencedrevet telemarked er helt afgørende for, at borgere og virksomheder har adgang til avancerede teleydelser til fornuftige priser. Derfor er det vigtigt, at vi også fremover holder fast i, at markedet skal drive udviklingen og valget af teknologier som to bærende principper for den danske telepolitik, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

På Energistyrelsens hjemmeside findes uddybende information om tal på teleområdet og telestatistikken generelt.

Se mere om telestatistikken på Energi-, Forsynings- og klimaministeriets hjemmeside.

 

Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet