Økonomisk kvartalsoversigt september 2017 er udkommet med en aktuel oversigt over dansk økonomi og byggecentrenes omsætning. Læs det her.

Økonomisk kvartalsoversigt fra Danske Byggecentre giver et kort og koncentreret overblik over den aktuelle tilstand i dansk økonomi. Kort sagt går det godt i dansk økonomi. BNP er opadgående, og Danmarks nationalbank forudser at denne opadgående kurve vil fortsætte med vækst i BNP på 2,3 % i 2017, 1,8 % i 2018 og 1,7 % i 2019. Privatforbruget er også stigende, hvilket tegner et billede af, at forbrugerne stoler på økonomien og ikke er bange for at bruge penge til gavn for dansk økonomi. Derudover har beskæftigelsen i Danmark nået det højeste niveau siden krisen.

Selvom det går godt for dansk økonomi skal det på ingen måde være en sovepude for de danske politikere, der skal være med til at opretholde væksten i Danmark. Derfor er Danske Byggecentre også positive overfor regeringens skatteudspil, hvor der bl.a. lægges op til en hurtigere indfasning af den aftalte forhøjelse af topskattegrænsen, og hvor det overordnede fokus har været, at det skal kunne betale sig at arbejde. Derudover er vores opfordring at spare på de offentlige udgifter, samt at give yderligere topskattelettelser, da det er den mest effektive måde at skaffe yderligere arbejdsudbud på. Udover skatteudspillet ligger regeringen op til et finanslovsforslag uden et håndværkerfradrag. Den udsigt er vi meget kede af hos Danske Byggecentre, da håndværkerfradraget modvirker sort arbejde, og det er med til at holde væksten oppe i Udkantsdanmark.

Byggebranchen følger med
Byggeriet er i høj grad med til at holde hjulene i gang i Danmark. Bygge- og anlægsbranchen har nået det højeste beskæftigelsesniveau i 8 år. Tal fra Danmarks statistik viser, at branchen beskæftigede 155.281 lønmodtagere i juni 2017, hvilket er det højeste antal siden marts 2009. Tømrer- og bygningsvirksomhed beskæftiger flest i branchen, mens der er færrest beskæftigede murere.

Byggecentrernes omsætning
Der har været en vækst i omsætningen for 1. og 2. kvartal 2017 på 6,2 % i forhold til samme periode sidste år. Det er især en høj vækst i 1. kvartal 2017, der har sikret dette. Læs mere om ovenstående i rapporten på bdb.dk under Nyheder, Politik & analyse, hvor der også kan læses tidligere rapporter, eller benyt direkte link her.