I forlængelse af Miljøstyrelsens informationskampagne om EU’s Tømmerforordning, også kaldet EUTR, og deres brevudsendelser, inviterer Danske Byggecentre, i samarbejde med Dansk Træforening, til informationsmøde om reglerne i EUTR.

EUTR forbyder markedsføring af ulovlig fældet træ på det europæiske marked. Derfor har reglerne stor betydning for de danske byggecentre, både som importører og som forhandlere af træ og træprodukter.

Danske Byggecentre har været med til at udvikle informationshjemmesiden til EUTR: www.eutr.dk. Selvom hjemmesiden er et godt sted at finde information omkring reglerne i EUTR, og hvad man som forhandler har af forpligtigelser, så er det vores opfattelse, at der stadig er mange spørgsmål i branchen.

Informationsmødet finder sted hos Danske Byggecentre og Dansk Træforening:

Torsdag 23. august 2018, kl. 12.00
Egebækvej 98, 2850 Nærum

Der vil bl.a. være oplæg fra Miljøstyrelsen, hvor de vil fortælle om deres oplysningskampagne, hvilke produkter der er omfattet af EUTR, hvordan Miljøstyrelsen ser på Brasilien og om der er producentlande der er særlig fokus på. Derudover vil der være oplæg fra Dansk Træforening om tropisk træ, og oplæg vedrørende CSR politik i forbindelse med indkøb af træprodukter.

Tilmelding sker til Sidsel Nielsen eller Martin Møllemand. Send en email til snn@bdb.dk eller mkm@bdb.dk med navn, stilling, firma og email. Tilmeldingsfristen er tirsdag den 21. august kl. 16.30.

Det er gratis at deltage, men vi forbeholder os retten til et no show gebyr på kr. 500,- såfremt afbud kommer senere end onsdag den 22. august kl. 16.30.

 

Program

Kl. 12.00 – 12.30: Registrering
Danske Byggecentre og Dansk Træforening byder på en sandwich

Kl. 12.30 – 12.35: Velkomst
v/ Danske Byggecentre og Dansk Træforening

Kl. 12.35 – 13.30: Oplæg fra Miljøstyrelsen omkring EUTR
v/ Niels Bølling, Miljøstyrelsen

Bliv klogere på hvilke krav der hviler på din forretning. Hvornår er man ”virksomhed” og hvornår er man ”forhandler”, og kan man være begge dele? Hvad kræves det, hvis man selv opretter og vedligeholder en due diligence? Hvilke produkter er omfattet af EUTR og er der ændringer på vej?

Hør også mere om Miljøstyrelsens igangværende oplysningskampagne og status for den aktuelle tilsynsindsats i Danmark. Hvordan ser Miljøstyrelsen fx på Brasilien? Og er der producentlande som Miljøstyrelsen har særligt fokus rettet i mod?

Hvad er status for FLEGT-processen og licenstræ fra Indonesien?

Kl. 13.30 – 13.55: Spørgsmål til Miljøstyrelsen
v/ Landskab og skov, Miljøstyrelsen

Kl. 13.55 – 14.10: Kort pause

Kl. 14.10 – 15.00: Oplæg fra Dansk Træforening omkring tropisk træ
v/Jakob Rygg Klaumann, Dansk Træforening

Hør hvordan Dansk Træforenings medlemmer arbejder med EUTR og due diligence ved indkøb af tropisk træ, herunder træ fra Brasilien, og hør om fordelene ved at benytte tropisk træ fra bæredygtige kilder.

Kl. 15.00 – 15.30: Oplæg vedrørende CSR politik i forbindelse med indkøb af træprodukter

v/ Rikke Jensen, CSR-Direct

Hør mere om CSR i forbindelse med indkøb og salg af træ – Hvordan, hvornår og til hvad kan CSR bruges – og ikke bruges?  Hvordan hænger CSR sammen med EUTR og certificering?

Kl. 15.30: Afrunding
Afrunding og mulighed for kollegialt samvær