Dorte Mandrup Arkitekter har vundet international konkurrence om kommende Isfjordscenter i Grønland. Den spektakulære bygning skal bygges i træ. I konkurrencen, som havde deltagere fra bl.a. Norge, Tyskland, Island og Japan, var Dorte Mandrup arkitekter de eneste danske repræsentanter. Se mere her:

Centeret får et areal på 900 kvadratmeter, der skal huse en udstilling om området, det nuværende Isfjordskontor, en café og butik og en feltstation til forskere. Bygningen får en bugtende ramme af træ, der snor sig som en bro over det rå landskab. Den vil slå en bue ud over Sermermiutdalen, og kommer til at give et indtryk af, at bygningen svæver over landskabet.

Bygningen skal rumme smukke udsigter og kulturhistorie

Det vil være muligt at færdes både ude og inde på anlagte gangstier af træ, hvor de besøgende får muligheden for at betragte mange spektakulære udsigter.

Udstillingen i bygningen kommer til at give de besøgende en grundig introduktion til området ved blandt andet at informere om landskabets mere end 4.000 år gamle kulturelle arv og dennes betydning for forståelsen af nutidens klimaforandringer. Det er Grønlands vision at øge antallet af besøgende. I denne plan indgår det nye Isfjordscenteret, som skal være det første af fem centre, forskellige steder på Grønland.

UNESCO’s verdensarv

Isfjorden ligger i Vestgrønland omkring 250 km nord for polarcirklen, og huser blandt andet den største og mest aktive gletsjer i norden, Sermeq Kujalleq, som afgiver store mængder is ud i den 60 km lange fjord. Isfjorden blev på grund af sin smukke natur og sin store betydning for den glaciologiske videnskab i år 2004 sat på UNESCO Verdensarvsliste, se mere her:

Kilde: Trae.dk