Danmark nr. 1 i verden, når det handler om energisikkerhed, energipriser og bæredygtighed, fastslår World Energy Council i ny rapport.

World Energy Council vurderer, at Danmark samlet set ligger nummer 1 i verden, når man vurderer på væsentlige parametre som energisikkerhed, bæredygtighed og adgang til energi. Anerkendelsen står at læse i det årlige World Energy Trilemma Index, som udkom oktober.

Det nye Trilemma-indeks består af tre overordnede parametre, som hver vægtes med 30 pct. De sidste 10 pct. udgøres af et landespecifikt parameter. Her tæller blandt andet stabil regulering, et godt investeringsmiljø og investeringer i udvikling og forskning på energiområdet.

På den baggrund er det en glad og stolt minister, der tager imod den internationale anerkendelse:

Regeringen har fokus på at bibeholde en stærk placering på energisikkerhed og bæredygtighed. Blandt andet derfor har regeringen nedsat en Energikommission, som jeg håber, vil komme med forslag til, hvordan vi fremadrettet skal tænke omstillingen af vores energisystem, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Naboer er med i top 10
Ministeren glæder sig især over, at Danmark ikke står alene men har selskab i toppen af listen af vores europæiske naboer. Det understreger, at regeringens regionale tilgang til energipolitikken rammer skiven, hvor vi i fællesskab kan drage fordel af hinandens styrker.

Samlet set ligger Danmark nr. 1 med bl.a. også Schweiz, Sverige, Holland, Tyskland, Frankrig og Norge i top 10.

Se mere på ministeriets hjemmeside
Kilde: Energi- Forsynings- og Klimaministeriet