Cases

Cases som de danske byggecentre har haft en stor rolle i

byggecentre_DI_dansk_industri

Vi har været med til at genopbygge Dansk Industri

Hvordan får man lige logistikken på plads, når man skal levere tonsvis af materialer til et enormt byggeprojekt midt i den københavnske trafik – med svære adgangsforhold, skrappe støjregulativer og et skeptisk Tivoli som nabo? Man vælger et medlem af Danske Byggecentre som leverandør. Det var i hvert fald, hvad entreprenøren Pihl & Søn gjorde, da Dansk Industri skulle totalrenovere sit hovedkontor. Logistikken omfattede bl.a. 100.000 m2 stål og 25.000 m2 lofter, der blev specialpakket og hejst op til de enkelte etager med tårnkran. På den måde gik den store leverance ”hen over hovedet” på Københavnerne. Men det gjorde det smukke resultat heldigvis ikke.

byggecentre_messe

Vi tømmer de danske byggepladser hvert andet år

Selv den travleste byggeplads virker fredelig, sammenlignet med det mylder af håndværkere, rådgivere, entreprenører og andre fagfolk, der hvert andet år besøger BYGGERI-messen. Det er Danske Byggecentre, der står bag skandinaviens vigtigste fagmesse med 300 udstillere, 30.000 besøgende og stor bevågenhed i branchen. Det er her, man møder de nyeste tendenser, og her man skaber netværk fagfolk imellem.  Men det er også på BYGGERI-messen, du kan være heldig at få en kongelig oplevelse, som i 2012, da selveste HKH Kronprinsen uddelte Byggeriets Klimapriser.

byggecentre_blaaplanet

Et af vores projekter er heldigvis
gået i fisk

Vi ved godt, at det er livet under vandet, der trækker tusindvis af besøgende til Den Blå Planet. Men den unikke bygning er også i sig selv en attraktion. Når man går på opdagelse, er man ikke blot omgivet af farverige havdyr, men også af en spændende arkitektur, hvor mange af materialerne er leveret af medlemmer af Danske Byggecentre. Vi har bl.a. leveret store mængder porebeton og gasbeton til indervægge og gange. Som altid med fokus på timing og præcision – så bygherren ikke selv kom på dybt vand.

byggecentre_opera

Vi har spillet en rolle i Operaen

Det var umuligt at skaffe det ønskede pæretræ-finer til Operaens centrale rum ”græskarret” i så store mængder. Et medlem af Danske Byggecentre, der var valgt som leverandør af træ til brodæk og bolværk, foreslog, at man i stedet kunne bejdse ahorn og give det lak, for at genskabe pærefinerens varme glød. Bygherre og arkitekt var begejstrede. Derfor lød ordren på over 25.000 m2 dansk ahornfiner og 364 m3 massiv dansk ahorn – leveret til Danmarks nok mest ikoniske koncertrum.

byggecentre_arresthus

Vi har gjort Esbjergs gamle arresthus endnu mere fængslende

Det krævede stor specialviden, da Esbjergs Ting- og Arresthus skulle sættes i samme smukke stand som for over 100 år siden. Og den viden fandtes hos et medlem af Danske Byggecentre. En dygtig, mureruddannet medarbejder skaffede de helt unikke mursten og figurer, der skulle til. Og i et tæt samarbejde med teglværk, materialeleverandør, håndværkere og bygherre sørgede centrets team for, at det pris- og logistikmæssigt kunne lade sig gøre at restaurere en af Esbjergs mest spændende, klassiske bygninger.

byggecentre_sønderjyske_arena

Vi har været på banen for SønderjyskE

Der er solid opbakning, når SønderjyskE’s ishockeyhold går på banen i den smukke SE Arena i Vojens. Og som leverandør af materialer har et medlem af Danske Byggecentre også ydet sit til at skabe de perfekte rammer for det sønderjyske elite-sportsliv. Vi har haft vores faste gang på byggepladsen og leveret bl.a. mursten og blokke til hele murværket. Det har været et spændende projekt, og med godt ”holdspil” lykkedes det at skabe et professionelt resultat, som både sportsfolk og publikum er glade for.

byggecentre_rådgiver

Vi kommer i hus til tiden

Alle parter skal spille sammen, for at et byggeprojekt går op i en højere enhed. Derfor arbejder et af Danske Byggecentres medlemmer tæt sammen med bygge- og arkitektfirmaet Lind & Risør, bl.a. om masser af husprojekter. Materialer udvælges nøje i en kombination af Lind & Risørs ønsker og ekspertviden, samt den kompetente rådgivning, byggecentret leverer. Derefter sørger byggecentrets medarbejdere for, at materialerne er tilgængelige på byggepladserne til rette tid. Med andre ord: Alle gør det, de er bedst til – og gør det ordentligt.

danske_byggecentre_middelderborg

Vi gik i krig med en middelalderborg og vandt

Heldigvis var ”våbnene” kun god rådgivning og byggematerialer, da et medlem af Danske Byggecentre blev valgt som leverandør til restaureringen af Vordingborgs gamle fæstning – med bl.a. et nyt, flot borgmuseum. Leveringen omfattede en lang række byggematerialer, herunder kloakmaterialer, armering, isolering og trælast, samt ikke mindst 850 m2 specialfremstillede stålplader, der skal ruste kontrolleret på overfladen for at få et rustikt udseende, der passer til de gamle fæstningsmure. Den specielle byggeplads samt mange forhistoriske fund undervejs har ikke bare gjort opgaven spændende, men også krævet stor fleksibilitet med delleverancer tilpasset byggerytmen.

danske_byggecentre_sol_hus_solceller

Vi gør solen endnu mere ”hot”

Står det til os, så skal danskerne fremover modtage deres energiregninger med et stort solskinssmil. Et medlem af Danske Byggecentre har især sat sig for at udbrede kendskabet til solpaneler blandt danske boligejere. Drivkraften er en ekspertmedarbejder, der selv har installeret solcelleanlæg i sit hus og derfor med solid erfaring kan fortælle kunderne om fordele som miljøvenlig energi, reduceret CO2-udslip, sparede penge og øget værdi af boligen.

danske_byggecentre_isbjerget_arkitektur

Vi bevarede det kølige overblik i Isbjerget

Tidsfristerne var knivskarpe, mens det spektakulære PensionDanmark byggeri, Isbjerget, rejste sig i Århus Havn. Et medlem af Danske Byggecentre fik til opgave at stå for en samlet dørleverance. I tæt samarbejde med leverandør og tømrer kunne byggecentret afgive et tilbud, der både med hensyn til pris, fleksibilitet og hurtighed slog alle andre. Bl.a. blev alle dørtyper specialproduceret, så de stod klar til levering fra lageret med kun 4 timers varsel. Det er da cool.

danske_byggecentre_hus

Vi lægger loft på Hansens byggeudgifter

Det er ikke lysten, der mangler, når det gælder nybyggeri og renovering. Men økonomien skal jo også hænge sammen. Og den disciplin er medlemmerne af Danske Byggecentre eksperter i. Dygtige rådgivere viser, hvordan omkostningerne holdes nede og kvaliteten oppe. Rutinerede indkøbere skaffer de helt rigtige priser, og trænede logistikfolk sørger for at alt leveres på pletten og til tiden. Så det er bare om at komme i gang.