Regeringens støttepartier, Radikale, SF og Enhedslisten fremsætter nu krav til den kommende finanslov om, at håndværkerfradraget skal skrottes. Det er bestemt ikke noget, vi bifalder hos Danske Byggecentre.

Håndværkerfradraget har allerede haft en turbulent levetid, hvor håndværkerfradraget i flere omgange er blevet forringet, både beløbsmæssigt og antallet af håndværksydelser man kan få fradrag for, er reduceret.

– Selvom det glæder mig, at skatteminister Morten Bødskov ikke har tænkt sig at afskaffe ordningen. Så frygter jeg, at den evige debat om håndværkerfradragets fremtid vil have en afskrækkende effekt på de familier, der i dag står og overvejer om de skal energirenovere deres hjem, udtaler Palle Thomsen, adm. direktør Danske Byggecentre.

Håndværkerfradraget sætter skub i grønne tiltag
Håndværkerfradraget er med til at sikre, at danskerne energiisolerer deres hjem. I håndværkerfradraget kan man f.eks. få fradrag for udskiftning af vinduer og terrassedøre med glas, isolering af ydervægge, gulv og tag, installation af varmestyringsanlæg samt flere andre tiltag, der er med til at energi-optimere danskernes huse.

-Jeg undrer mig over, at politikerne den ene dag efterspørger erhvervspolitiske tiltag, der kan hjælpe med at reducere vores CO2-aftryk, og den næste dag foreslår at fjerne en ordning som ikke kun energieffektivisere de danske hjem men også højner værdien af den danske boligmasse, siger Palle Thomsen.

Danske Byggecentres anbefaling
Hos Danske Byggecentre synes vi i stedet, at man skulle se på at forhøje beløbet for håndværksydelser i håndværkerfradraget. Som det er i dag, kan man få fradrag på op til 6.100 kr. for serviceydelser og 12.200 kroner for håndværksydelser primært med et grønt sigte. Man kan kun få fradrag for arbejdslønnen og altså ikke materialerne. Vi ser gerne, at man i første omgang gjorde det muligt at sammenlægge beløbene, så man giver danskerne mulighed for at få et fradrag på 18.300 for håndværksydelser og dermed muligheden for at foretage større og mere vidtrækkende renoveringer af hjemmet.

Vi synes det er rigtig fornuftigt, at håndværkerfradraget giver danskerne et økonomisk incitament til at få udført grønne renoveringer i deres hjem, da det er med til at sænke CO2 udledningen i Danmark. Vi ser dog helst et bredere håndværkerfradrag, så der er et større incitament til danskerne for at få udført alle former for renoveringer i deres hjem.

– Det er utrolig vigtigt, at vi giver de danske boligejere mulighed for at hæve kvaliteten af deres hjem, både når det gælder grønne renoveringer men i den grad også almene renoveringer, som vil skabe samfundsmæssig værdi i form af værdiforøgelse af de danske boliger, udtaler Palle Thomsen, og fortsætter: De bygninger vi har stående i dag vil stadig stå mange år frem, og derfor er det vigtigt, at danskerne har et incitament til fortsat at renovere, så kvaliteten af de danske hjem fortsat er høj om 10, 20 og 30 år.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk