Der er øget interesse for bæredygtigt træ og flere byggemarkeder bliver PEFC certificeret ligesom mange producenter allerede er certificeret. Mulighederne er der, men hvordan får vi mere træ ind i byggeriet? Spørgsmålet blev stillet til en række branche og fagfolk i slutningen af november, hvor resultatet gerne skulle blive en række initiativer til at fremme brugen af bæredygtigt træ i byggeriet. Samarbejde er et nøgleord til mere træ i byggeri. Hele den træbaserede sektor i Danmark skal arbejde sammen omkring udbredelse af viden om træ til byggeri og specielt i forhold til at inddrage de mindre aktører i værdikæde.

– I PEFC Danmark ser vi gerne mere certificeret træ i byggeriet og vil gerne samarbejde med branchen. Vi oplever flere og flere byggemarkeder blive certificeret, så mulighederne og interessen er der – Nu skal der bare handling til, siger Morten Thorøe.

Mulighederne er der – højhuse, rutchebaner og beklædning – alt i træ, men der burde anvendes mere træ i byggeriet i Danmark, specielt når træ både er godt for klima og miljø. I dag er der dog en række begrænsninger, som gør at der anvendes for lidt træ i det danske byggeri, som fx bedre uddannelse og forskningen indenfor byggeri med træ. Desuden er det vigtigt, at træ bliver set som et materiale på lige fod med andre byggemateriale, når det kommer til brandkrav, isolering med mere.

Vi har i dag meget viden om træ og egenskaberne ved træ som materiale, men viden skal også være tilgængelig for beslutningstagerne, der er involveret i byggeriet – arkitekterne, byggerådgiverne, entreprenører og selvfølgelig bygherre.

Kilde: PEFC