Vinderne af Årets Byggeri 2018 er Lisbjerg Bakke og Campus Bornholm. Prisoverrækkelserne finder sted i dag og på onsdag.

I Årets Byggeri 2018 var der løbet over 50 nomineringer ind med mange og meget forskelligartede byggerier. Nybyggerier, renoveringer og ombygninger i de tre kategorier Bolig, Åben og Erhverv. Dommerkomiteen valgte i år at pege på to byggerier som årets vindere: Lisbjerg Bakke i kategorien Bolig og Campus Bornholm i kategorien Åben. I kategorien Erhverv rakte det ikke helt til en vinder i år, men trods mange gode takter blev det i stedet til tre hædrende omtaler. Der var ligeledes to hædrende omtaler i Bolig og to i Åben.

Dommerkomiteen bag Årets Byggeri 2018 udgøres af repræsentanter fra byggeriets førende aktører. I dag og på onsdag overrækker komiteen priserne til bygherrerne og de respektive faggrupper på de vindende byggerier.

Tid:              Mandag d. 10. dec. kl. 13.00
Sted:            Lisbjerg Bakke, Jess Ingerslevs Gade nr. 2, 8200 Aarhus N 

Tid:              Onsdag d. 12. dec. kl. 15.00
Sted:            Campus Bornholm, Minervavej 1, 3700 Rønne

Dommerkomiteens begrundelser:

Lisbjerg Bakke (vinder i kategorien Bolig)
40 fleretagers boliger er et foregangsprojekt inden for træbyggeri:

– Lisbjerg Bakke er et alment byggeri, der skal fremhæves som et vigtigt eksempel til efterfølgelse. Det moderne træhusbyggeri er i sin tidlige fase i Danmark, men rummer mange potentialer for bæredygtige og eftertragtede miljøer. Lisbjerg Bakke leder her vejen med udviklingen af et skalerbart byggesystem i et omkostningseffektivt boligbyggeri – som kan inspirere andre til at bygge nyt og spændende med træ.

Campus Bornholm (vinder i kategorien Åben)
En samlende institution, der rummer gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser:

– Campus Bornholm skaber ligeværd blandt de unge i deres valg af uddannelse. På Campus samles alle øens uddannelser efter folkeskolen, og skolen er således et tiltrængt opgør med den udbredte praksis at adskille de unge i boglige og faglærte uddannelser. Med fine, gennemtænkte og fælles rammer viser vi de unge og deres forældre, at vi som samfund værdsætter alle lige højt uanset hvilken uddannelse og fremtidig jobfunktion, de vælger. Det har Danmark og dets unge brug for – og fællesskabet på Bornholm vil styrkes.

Hædrende omtaler
Foruden vinderprojekterne fik syv byggerier hædrende omtaler i de tre kategorier: Grønnegården og Upcycle Studios (Bolig), Hjertet og Skovbakkeskolen (Åben) og Blox, Harboe Besøgscenter og Noma (Erhverv).

Om Årets Byggeri:
Årets Byggeri er den bredeste og mest alsidige pris i byggebranchen. En national, hæderspris som hvert år tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning. Nominerede byggerier bedømmes af en dommerkomite med branchens vigtigste branchedirektører og aktører.
Magasinet Byggeri er vært for Årets Byggeri.

Dommerkomiteen:
Formand Scott Hollingsworth (arkitekt, HPC Danmark), Lene Espersen (direktør, Danske Arkitektvirksomheder), Henrik Garver (adm. direktør, FRI), Elly Kjems Hove (branchedirektør, DI BYG), Rasmus Brandt Lassen (direktør, Bygningsstyrelsen), Lars Storr-Hansen (adm. direktør, Dansk Byggeri) og Palle Thomsen (adm. direktør, Danske Byggecentre).

 

Kilde: Odsgard