Danske Byggecentres årsberetning 2018 er nu på gaden og ligger klar på bdb.dk. I år er den også lavet i en mobil version, så du kan læse den, mens du kører hjem til jul.

Følg dette link og kom direkte til årsberetningen.

Bæredygtighed på dagsordenen
Bæredygtighed og cirkulær økonomi har været de store emner for Danske Byggecentre i 2018. Emnerne har både påvirket arbejdet i ByggeBasen og på årets BYGGERI-messe og tendensen fortsætter naturligvis ind i 2019.

Bæredygtighed ses også i det samarbejde vi har indledt med Dansk Byggeri og Smith Innovation. I ”Dit bæredygtige valg” er målet at opkvalificere de ansatte i byggecentrerne, så både professionelle og private kan blive vejledt i valget om byggematerialer og -løsninger.

Du kan få en uddybende forklaring i artiklen Dit bæredygtige valg.

Vi skaffer branchen elever
Det hårde arbejde med at skaffe kvalificerede elever til branchen fortsatte i 2018 – og med succes. Vi har fundet en vej til at gøre os bemærket hos dem, som er i kontakt med de unge, når der skal vælges uddannelse – nemlig UU-vejlederne. Og vi har fået megen ros med på vejen for vores indsats.

Arbejdet fortsætter naturligvis i 2019, men kom nærmere og læs hvad vi har gjort indtil nu samt se videoen om, hvor fedt det er at arbejde i vores branche i artiklen Vi skaffer elever til branchen.

Oplysningspligt om problematiske stoffer i varerne?
I 2018 har Danske Byggecentre også arbejdet videre med, at gøre det lettere for både byggecentrer og leverandører, at overholde deres informationspligt mht. EU’s kemikalieregulering (REACH artikel 33). Arbejdet har udmundet sig i vejledninger og et webværktøj.

Den uddybende information om disse vejledninger og værktøjer kan ses i artiklen SVCH-partnerskabet præsenterede vejledninger og webværktøj.

 

Fortsat god læse lyst og god jul.