Pressemeddelelse

Statsminister Mette Frederiksen benyttede folketingets åbningstale til, at sætte fokus på grøn omstilling, uddannelse og mangel på arbejdskraft. Det er vi i Danske Byggecentre godt tilfredse med, da vi længe har udtalt behovet for mere skub i den grønne omstilling og det store behov for flere elever på erhvervsuddannelserne. Til trods for dette, savner vi imidlertid svar på, hvordan regeringen har tænkt sig at skaffe den efterspurgte arbejdskraft.

Det er glædeligt at regeringen arbejder for at skaffe den nødvendige arbejdskraft, men jeg savner konkrete forslag på hvordan de vil gribe det an” udtaler adm. direktør Palle Thomsen og fortsætter

Særligt i byggeriet oplever vi en stor mangel på arbejdskraft og der er behov for både kort- og langsigtede løsninger. Uden den fornødne arbejdskraft risikerer vi at forsinke den grønne omstilling og må i stedet udskyde mange opgaver som for eksempel at energirenovere danskernes boliger. Det er ikke kun skidt for klimaet, men også for Hr og Fru Danmark og håndværkeren der må vinke farvel til ordrer”.

Statsministeren præsenterede desuden et boligudspil om 22.000 flere almene boliger i de største byer. Udspillet mangler endnu at blive offentliggjort, men i Danske Byggecentre venter vi spændt. ”Jeg er spændt på konsekvenserne af boligudspillet. Jeg er selv af den opfattelse af markedet regulerer sig selv bedst og frygter, at man ved indgriben gør større skade end gavn. Siger Palle Thomsen.

Yderligere information:

Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk