Der er blevet handlet boliger i stor stil i Danmark i forbindelse med corona-krisen, men de seneste måneders tal tyder på, at tempoet er taget af. Udviklingen på boligmarkedet vurderes dermed mere stabil, og økonomien hos danske boligejere og i den finansielle sektor både robust og stabil.

Derfor har regeringen for nærværende besluttet ikke at gribe ind på boligmarkedet, men regeringen vil skærpe overvågningen af boligmarkedet.

Det skriver erhvervsminister Simon Kollerup i et svar til Det Systemiske Risikoråd, der i juni i år anbefalede en stramning af adgangen til afdragsfrie boliglån.

”Udviklingen på boligmarkedet er i gang med en stabilisering, hvor der kommer mere ro på. Det er gode tegn, og derfor er der heller ingen grund til at gribe ind her og nu, hvor vi samtidig ser, at dansk økonomi er sund. Husholdningernes økonomi er robust, og bankerne er stabile,” siger erhvervsminister Simon Kollerup, som samtidig mener, der er grund til at skærpe overvågningen for at være på forkant:

”Regeringen vil fortsat have et stærkt fokus på at undgå, at der opstår problemer på boligmarkedet. Derfor vil vi nu skærpe regeringens overvågning af aktiviteten på boligmarkedet, så vi kan reagere, hvis der opstår behov. Det mener jeg er rettidig omhu, mens vi nu forhåbentlig går fra coronatider til mere almindelige tider - også på boligmarkedet.”

”Regeringen er fortsat dybt optaget af, at Danmark er et samfund med plads til alle, og hvor det er vigtigt, at ikke mindst vore store byer er steder med plads til alle indkomstgrupper. Derfor vurderer vi løbende, hvordan eventuelle barrierer på boligmarkedet kan adresseres.” siger Simon Kollerup.

Regeringen vil skærpe overvågningen af boligmarkedet, som det fremgår af erhvervsministerens brev til Det Systemiske Risikoråd.

Læs hele erhvervsministerens brev til Rådet her

 

Kilde : Erhvervsministeriet