Vi indgik tidligere i år i et samarbejde med Bolius og Realdania. Samarbejdet bærer navnet ”Bo Bæredygtigt” og går ud på, at informere danskerne om viden og tiltag til hvordan de kan bo mere bæredygtigt.

Samarbejdet er bredt funderet og indeholder bl.a. uddannelsesforløb for de ansatte i byggecentrene og kommunikationsindsatser om valg af byggematerialer. Derudover har vi udloddet en pulje på 1 million kr. som byggecentrene har kunne søge, til at udvikle bæredygtige ideer og aktiviteter.

Vi har gerne villet invitere landets byggemarkeder og byggecentre – store som små – til at udvikle og teste nye måder at formidle viden om bæredygtige materialevalg - og forhåbentlig gøre danskerne i bedre stand til at træffe mere bæredygtige valg. Det kan være fysiske arrangementer, digitale kampagner eller andre indsatser, som kan understøtte en god dialog med kunderne og give dem mere viden om bæredygtighed

Indsatsen opstod fordi, få danskere har viden om bæredygtige byggematerialer og det kan de danske byggecentre hjælpe med, at lave om på. Det er nemlig i høj grad i landets byggecentre, danskerne søger råd og vejledning, når huset skal have ny terrasse, når der skal vælges isolering og materialer til den nye tilbygning, eller når den gamle køkkenbordplade skal udskiftes.

Til gengæld er det de færreste gør-det-selv-folk, der tænker over bæredygtighed, når de handler i det lokale byggecenter. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov foretaget for Videncentret Bolius og Realdania.

Her svarer tre ud af fire danskere, at de i mindre grad eller slet ikke har viden om bæredygtige byggematerialer. Og hele 63 procent af de adspurgte har det stort set ikke i tankerne, når de står i byggemarkedet og skal købe ind til et bygge- eller renoveringsprojekt i deres bolig.

Mens interessen for bæredygtige byggematerialer er vokset blandt de professionelle bygherrer og rådgivere, er den ikke rigtig nået ud i de danske hjem. Derfor er bæredygtighed desværre heller ikke i højsædet, når danskerne køber ind til egne byggeprojekter. Det vil vi gerne være med til at ændre – sammen med landets mange byggecentre.