FUT

Turen gik til… Polen, Belgien og Israel

Fælles for alle FUT-ture er, at leverandører og deltagere skaber stærke relationer til hinanden, hvilket er hele tanken bag FUT. Vi vil være branchens fortrukne netværk, hvor man har mulighed for at skabe livsvarige relationer, oplevelser og meget andet på tværs af branchen.

Vi er en unik forening, som i en unik branche gør det muligt for elever og gamle kendige at udveksle erfaring med hinanden, og det er præcis det, der gør vores forening så inspirerende!

I 2017 havde FUTs bestyrelse fokus på udlandsturene, hvilket gjorde det muligt for medlemmerne at opleve hele 3 forskellige lande.

Polen

I foråret tog 30 medlemmer i samarbejde med Rationel Vinduer til Gdansk i Polen. Turen stod på et spændende produktionsbesøg hos Rationel, hvor vi fik mulighed for at se hele processen bag de mange vinduer og døre, der bliver produceret hvert år.

Efter et spændende besøg på fabrikken bød eftermiddagen på kulturelt sightseeing i Gdansk og sidst på aftenen en yderst lækker fællesmiddag arrangeret af Rationel, inden turen dagen efter gik mod Danmark.


FUT på skoleskemaet

Med stor succes har eleverne fået mulighed for FUT som valgfag, hvilket betød at eleverne denne gang skulle opleve Belgien.

Turen gik tidlig onsdag morgen fra Billund til Bruxelles, hvor vi startede dagen med en enormt spændende tur rundt i Bruxelles historiefyldte gader. Herefter var eleverne på egen hånd rundt i byen og løse opgaver relateret til deres valgfag. FUT var vært ved en dejlig middag om aftenen.

Torsdag gik med spændende og lærerig undervisning hos Etex Group/Ivarsson med rundvisning på fibercementfabrikken. Efterfølgenden besøgte eleverne en trælast specialiseret i salg af Cedralprodukter. Derefter inviterede Ivarsson på middag i byen.

Fredag gik med besøg i Europaparlamentet, hvor eleverne fik rundvisning i plenarsalen og deltog i et foredrag af en lobbyist. Herefter gik turen til det helt nye Parlamentarium, hvor eleverne på egen hånd udforskede EUs historie. Efter 3 tætpakkede og spændende dage gik turen fredag eftermiddag igen hjem til Danmark.

Israel

Året sluttede godt af med en tur til Israel. Turen bød på varme grader, virksomhedsbesøg hos Plastmos produktionsleverandør Palram og historisk tur til Jerusalem. Turen var yderst attraktiv for medlemmerne og blev udsolgt på blot 7 dage. FUT oprettede 10 ekstra pladser, så der i alt var 40 deltagere med fra foreningen.

På turens 4 dage, nåede vi at opleve en historisk gammel Kibbutz, historien om Israel, der blev fortalt af den danske ambassadør og et besøg af det man mener, er det helligste sted i verdenen, Jerusalem.


Du kan også komme med

Er du blevet sulten på selv at deltage på en af de berømte FUT ture, så hold skrapt øje med Events på fut.dk, hvor der vil være beskrivelser af kommende ture og andre arrangementer i FUT regi.
FUT’s Erhvervsklub

Det er ikke kun de ansatte i branchen, som FUT har fokus på. Virksomhederne betyder en stor del for FUTs arbejde, for det er via virksomhederne, vi lærer om nye produkter og ser spændende produktioner helt tæt på.

Branchens leverandører har derfor mulighed for at blive medlem af FUT Erhvervsklub, som bestyrelsen vil sætte ekstra stor fokus på i det kommende år, da vi hele tiden bestræber os på at arrangere ture til nye og spændende lande. Netop derfor har vi brug for flere medlemmer!

Det er vigtigt for FUT, at leverandører og forhandlere støtter op om vores arbejde, da det er dem vi er i samarbejde med om at skabe attraktive ind- og udlandsture. Det vi i FUT kan tilbyde er at skabe en platform for virksomhederne, hvor de kan ramme bredt i branchen, præge de nye i branchen samt få den unikke mulighed at skabe en FUT tur. FUT vil give mulighed for at opnå et tæt samarbejde, der skaber værdi for både medlemmerne og medlemmerne af erhvervsklubben.

Du kan læse mere om mulighederne i FUT Erhvervsklub via linket.
Derfor skal du være medlem af FUT

Som medlem af FUT har man en lang række fordele og muligheder, der ofte gør, at man er et skridt foran andre trælast- eller byggemarkedsfolk, der ikke er medlem af foreningen.

På arbejdsmarkedet er det altid en fordel at kende nogen eller nogen, der kender nogen. Det lyder måske banalt, men det er de samme tre ord, der hjælper dig videre i branchen. Om det er nyt job, nye anskuelser på arbejdsopgaverne eller kontakt til nye leverandører, så er de tre ord: netværk, netværk, netværk.

Vi arbejder hårdt i FUT på at afholde arrangementer, der gør, at du kan møde folk, der gavner dit professionelle virke. Lige meget om du deltager i et arrangement her i Danmark eller tager med os til udlandet garanterer vi, at du vil møde folk fra andre kæder, måske oven i købet nogen du er konkurrent med i hverdagen. Du møder leverandører, besøger deres fabrikker og får indsigt i produkter du måske ikke normalt sælger. Kort sagt: din horisont udvides konstant.

Som FUT medlem har du mulighed for at deltage i disse arrangementer til en særdeles attraktiv pris. Eksempelvis var vi tidligere i år i Polen for at besøge Rationels fabrik. Medlemsprisen var på denne tur kun 500 kr. – dvs. 3 dage i Polen med alt betalt.

Vi arbejder hele tiden på at gøre det mere attraktivt for dig at betale dit kontingent og støtte op omkring FUT. Seneste tiltag er, at vi er begyndt at udvikle et fordelsprogram for medlemmerne af FUT. Meningen er, at du skal opnå nogle kontante fordele som medlem af FUT. Første skud på stammen er samarbejdet med Borg & Bigum, hvor du har mulighed for at handle hundredvis af varer til nogle exceptionelle priser. For dig betyder det, at du med en enkelt ordre i medlemsshoppen, set i forhold til butikspriser, kan tjene dit FUT kontingent hjem.

Sidst men ikke mindst er det muligt gennem FUT at skabe nogle venskaber, der kan vare livet ud. Vi har flere aktive medlemmer, der har årtier af aktivitet i foreningen på bagen.

Hvis du kan sætte flueben ved bare en af nedenstående ting, er det eneste rigtige for dig at være medlem af FUT:

  • Vil du skabe dig et netværk i branchen, der helt sikkert vil hjælpe dig i fremtiden?
  • Vil du med til arrangementer i både indland og udland til særdeles favorable priser?
  • Vil du have del i vores fordelsprogram og få tilbud, som du kun igennem FUT kan få adgang til?
  • Vil du støtte trælast- og byggemarkedsbranchen og derved sørge for, at vi erhverver flere folk og branchen udvikles?
  • Vil du have adgang til en samlet database for job i branchen?

Ja? Så er FUT noget for dig! Meld dig ind her.

Du kan også følge os på Facebook:

I forbindelse med vores nye udseende, som vi fremlagde ved sidste års generalforsamling, har vi i år gjort ekstra meget ud af vores Facebook profil. Det har været vigtig for os at bruge Facebook som en hurtigere og bredere mulighed for at kommunikere med vores mange medlemmer. Derfor har vi det seneste år løbende haft historie fra hverdagen, jobopslag fra vores jobbank og spændende artikler kørende på vores profil.

Udover dette har vores medlemmer mulighed for at skrive direkte til os derinde med spørgsmål og ideer.

Klik her og kom tættere på FUT


Jobbank:

For at skabe mere værdi for vores medlemmer, har vi i årets løb lagt fokus på vores jobbank. Vi opdaterer løbende vores jobopslag, offentliggøre dem på Facebook og vores hjemmeside. Vi vil nemlig gerne være branchen bedste og unikke netværk ved at samle branchens jobopslag. Jobbanken gør det ligeledes lettere for unge at se hvilke karrieremuligheder, der er inden for branchen.

Du kan følge Jobbanken her

FUT’s bestyrelse


FUTs bestyrelse efter generalforsamlingen i november. Fra venstre Daniel G. Larsen, Christian Lyng, Bo Louring, Michelle Olsen (Formand), René Nissen og Niels Jørgen Lerche-Thomsen.